PRIMORSKI MINISTER BANDELLI IZKORIŠČA SVOJ PRIVILEGIJ? Na osnovnošolsko tekmovanje z modrimi lučmi

Slovenija

Novopečeni minister za kohezijo v Šarčevi vladi Marko Bandelli je nedavno na poti na osnovnošolsko tekmovanje uporabil modre lučke, da bi se izognil gneči na cesti, je poročala televizija POP TV. Dvakratne uporabe modrih lučk ni zanikal, vendar pred njihovo kamero ni želel stopiti.

Bandelli, član SAB, je modre luči najprej uporabil minulo sredo, ko se mu je mudilo na kongres občin v Rimske Toplice, dan zatem pa je modre luči prižgal še na poti na tekmovanje zimskih športnikov in osnovnošolskih otrok v Maribor, je poročala televizija. Neuradno so izvedeli, "da se bodo v vladi na zahtevo policije pogovorili o uporabi svetlobnih signalov, da ne bi prihajalo do njihovih zlorab".

Na policiji so za televizijo pojasnili, da je uporaba modrih luči "dovoljena na vozilih državnih organov, ki se uporabljajo za prevoz varovanih oseb" in da je bila v primeru Bandellija skladna s predpisom za izvedbo nalog pri varovanju oseb, ki pa so ga pred leti precej razširili.

Zakon namreč jasno določa, da se svetlobni signali lahko uporabljajo "za izvedbo nujnih in neodložljivih nalog državnega organa, ki so za delo državnih organov strateškega pomena," kjer pa je manevrski prostor zelo širok, je še poročala televizija.

Deli novico:

mona |  12 .10. 2018 ob  18: 43
mona
Neuka, neotesana in primitivna OPICA |  12 .10. 2018 ob  18: 41
= Bandelli. Pa ni edini v tej hohštaplaski vladi. Tesno za petami - če ga ni že prehitel - mu sledi zagovednež Počivalšek.
PANČOVILA |  12 .10. 2018 ob  15: 31
Človek ima pač rad lučke. Je bolj italijansko novoletni tip. Maš take tudi.
Sicer pa |  12 .10. 2018 ob  06: 20
-1
Pri vsej zadevi pa se pojavlja še eno vprašanje, in sicer: Zakaj so predpisi napisani tako, da jih je z lahkoto možno izigrati, tolmačiti na več načinov, ... Kdo sprejema take predpise, kdo jih podpira , kdo jih pripravi... in na koncu kdo sprejme in spravi v veljavo? Ali so to sposobni ljudje? A so to uspešni, objektivni in strokovni državni in upravni organi? Ali so ti ljudje v redu (na splošno sposobni, ustvarjalni, strokovni,...)? Očitno NISO!!! In posledično, se sprašujem: kdo pa je v času od osamosvojtve vse to "skropucalo" ustvaril in postavil na noge?
Sicer pa |  12 .10. 2018 ob  06: 15
Drugo vprašanje pa je, kakšen je lahko človek (v tem primeru politik in minister), ki zlorablja predpise. Ali je vreden našega zaupanja? A ne bo pri večjih zadevah prav tako zlorabil predpise? Če že pri takih "prometnih" zadevah, pade na izpitu.... A je tak človek verodostojen? Kako bi vi, ki ga podpirate, razumete in tolerirate, ravnali, če bi takega človeka imeli v svoji okolici ali celo ga imate,... in mogoče celo v kakem sorodstvenem razmerju,... ali v službi? A se zavedate, kaj trosite? In kaka merila imate? Politična oseba, ki zlorablja predpise, bi morala krepko razmisliti o svoji odgovornosti in politični prihodnosti. Verjetno sami veste boljše primerjave ali "reke": Ko enkrat kradeš ali lažeš, vedno kradeš in lažeš; Volk menja kožo, ne pa navade; .... Zame ta osebek (minister) nima več nobene veljave, v karkoli bo rekel ali naredil bom podvomil ... in to je moj/naš minister? Halo?!
Sicer pa |  12 .10. 2018 ob  06: 04
-1
Zakonitost je eno, morala je pa drugo. Če je neka zadeva zakonita, še ne pomeni, da je moralna. Javne osebe in politiki so pa javne osebe in podvrženi tudi moralni presoji. Kot nemoralne osebe tudi ni primerno,da zasedajo kake pomembnejše politične položaje. Žal so pri nas moralne vrednote teh javnih oseb na minimumu, če sploh jih imajo. Taki, ki zagovajajo in tolerirajo ter podpirajo take osebe na oblasti, pa so istega kova. Nemoralneži. In takih je tudi veliko, opažam iz spodnjih komentarjev (npr. Pa ste,...). V pravi demokraciji in pravni državi bi tak človek imel težave že pri sprejemu v stranko,kaj šele pri raznih volilnih in drugih komisijah,... (npr kot ZDA pred imenovanjem, na katero koli uradno funkcijo,...). SKlepam torej, da smo res še vedno neki "balkanci" po obnašanju in mentaliteti in ne me razumet narobe, s tem ne mislim nič slabega o pravih balkancih.
Pa ste |  12 .10. 2018 ob  05: 53
Kar nekaj komentatorjev, je veleumnih !? Če je policija ugotovila, da je bila uporaba modrih luči - nesporna, kaj še pametujete !? Nekateri tukaj komentirate, ker nekaj ne štima z vami. Po načinu komentiranja, ste vedno isti, verjetno imate probleme, in se potem stresate, na vsakega ki naletite !!!!!!!
Eho |  12 .10. 2018 ob  01: 01
Ja pa če so modre luči le končno neka največja težava za narod, potem težav ni, razen za tiste, ki se vozijo z njimi, ker je zelo stresno.
hallberg |  11 .10. 2018 ob  19: 01
Zakaj jim sploh dajo avto z lučmi? Kako navadni ljudje sploh vedo kateri minister je v katerem avtu? Je to sploh novica?
Seveda se mi ne zdi prav ministrovo obnašanje.
@ibro |  11 .10. 2018 ob  16: 21
ker so predpisi tako nastavljeni, da se to dogaja. In tako so nastavljeni vsi predpisi razen tistih, ki bi ljudem omogocili ljudi dostojno zivljenje.
IBRO |  11 .10. 2018 ob  16: 03
Zakaj tolko pisarjenja, če policija pravi da je bila uparaba skladna s predpisi?
Prava |  11 .10. 2018 ob  15: 43
Baraba
1