PRIMORSKI TIGRI Z NOVO OKREPITVIJO: Golemcu bo pomagal tudi Andrej Žakelj

Šport

Košarkarski klub Sixt Primorska v nadaljevanje sezone vstopa z okrepljenim strokovnim štabom članskega moštva. Glavnemu trenerju Jurici Golemcu bo s klopi pomagal Andrej Žakelj.

V drugi sezoni med prvoligaško druščino ima Sixt Primorska po dvanajstih odigranih krogih devet zmag in le tri poraze. Enak izkupiček imajo primorski "tigri" tudi v drugi diviziji lige ABA, na lestvicah obeh tekmovanj pa je klub na samem vrhu.

Andrej Žakelj je na začetku sezone 2017/18 vodil moštvo Šentjurja, z ekipo s Kozjanskega pa je pogodbo prekinil v decembru. Pred tem je vodil Terme Olimie iz Podčetrtka, deloval pa je tudi v tujini in sicer na klopi poljske ekipe Lublin. Vrsto let je bil pomočnik pri ljubljanski Petrol Olimpiji, za tem je svoje znanje pilil pri Hopsih s Polzele, Postojnčan pa je z Lastovko v sezoni 2015/16 celo zaigral v finalu Pokala Spar. Žakelj ima izkušnje tudi s košarkarskega parketa, saj je bil več kot desetletje aktiven košarkar na prvoligaških prizoriščih.

Pred nadaljevanjem sezone so Primorci še dodatno okrepili strokovni štab. Glavnemu trenerju Jurici Golemcu bo tako s klopi poleg Sebastjana Krašovca pomagal novi pomočnik Andrej Žakelj, s katerim je klub sklenil pogodbo do konca sezone 2018/19. Z dodatkom 39-letnega košarkarskega strokovnjaka iz Postojne so Primorci tako še enkrat več dokazali, da je potrebno v tej sezoni na njih resno računati.

"Navdušen sem, da sem se pridružil zelo ambicioznemu projektu KK Sixt Primorska, za katerega verjamem, da bo na dolgi rok tudi zelo uspešen. Veseli me, da na Obali dobro delajo z mladimi košarkarji, povezava med člansko ekipo in ekipami mlajših starostnih kategorij ŠD KOŠ Primorske pa je odlična. V tej sezoni bom predvsem pomagal glavnemu trenerju Jurici Golemcu in nekoliko razbremenil pomočnika Sebastjana Krašovca pri pripravah na tekmo in analizi nasprotnikov, hkrati pa individualno treniral tudi z igralci, predvsem mlajšimi," je ob tem povedal Žakelj.

Deli novico:

Franz Josef |  08 .01. 2018 ob  10: 47
Bravo tigri, bravo sixt primorska