PRODAJA PREMOŽENJA ILESA: Na seznamu tudi blagovna znamka Mali princ

Goriška

V teh dneh so stekle aktivnosti za prodajo nepremičnin družbe Iles v stečaju. Stečajni upravitelj Janez Golob je prodajo zaupal družbi ELO-Projekti iz Dola pri Hrastniku. Naprodaj bodo manjša upravna stavba, večji proizvodni objekt in pripadajoče funkcionalno zemljišče.

Nepremičnine zajemajo 17.000 kvadratnih metrov površin, od tega je slabih 10.000 kvadratnih metrov pokritih stavb. Stavbe so v dobrem stanju, notranje instalacije, tlaki in stavbno pohištvo pa so po mnenju Srečka Koritnika iz družbe ELO-Projekti potrebni obnove.

Koritnik je povedal, da želijo v prvi fazi prodaje najprej ugotoviti zanimanje za nakup objektov oziroma nepremičnin. Ob tem ne izključujejo možnosti, da bi nepremičnine Ilesa v stečaju kupil en sam kupec v celoti. Vendar je bolj verjetno, da bi jih prodali po delih večjemu številu kupcev, saj na Idrijskem primanjkuje ustreznih nepremičnin za obrtno dejavnost.

Zanimanje za nakup pokazali podjetniki iz sosednjih objektov

Idrijsko lesno podjetje Iles, ki mu je vlada finančno pomagala leta 2013 in leta 2014, je v stečaju od maja lani. Nad družbo se je nagrmadilo preveč finančnih bremen iz preteklosti, veliki stroški proizvodnih prostorov in konkurenca s poceni pohištvom.

"Iščemo poti, kako bi te nepremičnine najboljše prodali, da bi bili čim boljše poplačani upniki in da ob tem ne bi škodovali okolju," je povedal Koritnik. Predvideni čas za prodajo nepremičnin v Spodnji Idriji je leto dni, je še povedal.

Med prvimi so zanimanje za nakup pokazali podjetniki iz sosednjih objektov, možni kupci pa bi bile tudi skupine podjetnikov, ki bi v skupnem industrijskem objektu lahko zagnale svojo proizvodnjo. Koritnik predvideva, da bi prostore lahko prodali po približno 300 evrov za kvadratni meter, strojno opremo pa bo poskušal prodati drug ponudnik.

Naprodaj blagovna znamka Mali princ

Poleg nepremičnin in strojne opreme je v stečaju Ilesa pomembna tudi blagovna znamka Mali princ, ki jo je stečajni upravitelj dal avgusta lani v enoletni najem idrijskemu podjetju Mlinar in Mlinar. Sedaj jo želi prodati, ponudbe za nakup pričakuje do 6. marca. Izhodiščna cena na podlagi ocenjene tržne vrednosti znaša 154.000 evrov.

Deli novico: