PRVI ZASTOJI TUDI NA CESTAH PROTI MORJU: Na mejnih prehodih do ene ure čakanja

Slovenija

Na slovenskih cestah v skladu s pričakovanji že nastajajo prvi zastoji, in sicer pred predorom Karavanke, na ljubljanski obvoznici ter na cestah proti morju. Gneča je tudi že na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Osebna vozila morajo tako na Obrežju za vstop v državo čakati dve uri.

Zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji je dolg poldrugi kilometer, na prometno-informacijskem centru za državne ceste zato voznikom priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Zastoji so še na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici in na vzhodni ljubljanski obvoznici od Bizovika proti Malencam, na morju na cestah Parecag - Sečovlje in Šmarje - Dragonja ter na relaciji Lesce - Bled.

Čakalne dobe so po podatkih prometno-informacijskega centra na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Gruškovje, Obrežje in Slovenska vas.

Na Obrežju osebna vozila za vstop v državo čakajo dve uri, na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja pa po uro in 15 minut za vstop ter po 30 oz. 45 minut za izstop iz države. Na Starodu je čakalna doba za vstop ena ura in za izstop 20 minut, eno uro čakajo vozniki za vstop tudi na Gruškovju.

beninorc |  19 .08. 2018 ob  20: 41
še malo pa gremo na dopust.ko gre ta norija mimo , greva midva z ženo. tika taka in hop na letalo.ta masovni eksodus , kot ovce v tropu .sem že mislu da so se begunci modernizirali , kar z avti bežijo. malo sarkazma.
L |  19 .08. 2018 ob  18: 17
Kot se vidi na sliki, učijo v avtošoli vožnjo v koloni...
Izola |  19 .08. 2018 ob  17: 17
V umagu je vsak dan ribiski praznik! Od junija do septembra!
kolona proti morju |  19 .08. 2018 ob  15: 33
Vsi grejo v Izolo na ribiški praznik!
Finally |  19 .08. 2018 ob  13: 57
Končno bom lahko presedlal iz bicikla na avto.... saj do zdej je bilo praktično nemogoče iti v službo in iz službe domov z avtom....