PUTIN ODLIKOVAL JANKOVIĆA IN KOPAČ MRAKOVO: Prejela sta eno najbolj častnih nagrad Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v Moskvi z redom prijateljstva odlikoval ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak. Odlikovanje sta prejela za prispevek h krepitvi slovensko-ruskih odnosov ter ohranjanje spomina na ruske in sovjetske vojake, ki so padli na slovenskem ozemlju v času 1. in 2. svetovne vojne.

Odlikovanja je Putin podelil na slavnostnem sprejemu v Kremlju ob ruskem državnem prazniku, dnevu narodne enotnosti. Sprejema se je udeležil celoten ruski državni vrh.

Kot so še sporočili iz Mestne občine Ljubljana, je ruski predsednik danes odlikoval skupno osem posameznikov iz petih držav. Poleg župana Jankovića in ministrice Kopač Mrakove so odlikovanja prejeli še predstavniki iz Rusije, Srbije, Francije, Španije in Turčije.

Red prijateljstva velja za eno najbolj častnih nagrad Rusije. Podeljuje se za izjemne zasluge, ki med drugim krepijo prijateljstvo in sodelovanje med Rusijo in drugimi narodi.

Deli novico:

vl.iljič |  01 .03. 2018 ob  15: 43
Saj je prav. Putin pride na obisk v Slovenijo. Kadarkoli ga povabimo. Donald Duck še še zdaj misli, da je Slovenije ime gostilne v Villachu.
protin |  05 .11. 2017 ob  12: 10
Čestitke obema prejemnikoma nagrade.
Krof |  04 .11. 2017 ob  22: 09
Ti bi mogl dobit nagrado za kraje.
PUTIN |  04 .11. 2017 ob  19: 16
https://www.youtube.com/watch?v=O29ZPNcXRf0
https://www.youtube.com/watch?v=guEBydReNPE