OŽIVLJANJE JE BILO ZAMAN: Iz reke potegnili utopljenca

Kronika

Ob 15.00 je občan na reki Vipavi pri jezu v Renčah, občina Renče - Vogrsko, opazil negibno osebo v vodi, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična.

Posredovali so gasilci JZGRD Nova Gorica in PGD Renče-Vogrsko, ki so usmerjali promet in pomagali iznesti utopljenca. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci NMP Nova Gorica in policija.

Dogodek so potrdili na novogoriški policijski upravi. Po prvih zbranih podatkih je občan približno dva metra od tamkajšnjega jezu naključno opazil osebo in nemudoma skočil v vodo ter  moškega,  ki  ni kazal znakov življenja, potegnil do jeza ter ga začel oživljati.

Smrt je bila nenasilna

Prav tako je uslužbenka bližnjega gostinskega lokala na pomoč poklicala tudi reševalce, ki so takoj po prihodu omenjenega moškega na kraju oživljali, vendar žal neuspešno. Zdravnica je lahko na kraju lahko le potrdila smrt pokojnega.

V identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno, da  gre  za  65–letnega  moškega z območja UE Nova Gorica. Pri pregledu pokojnega  zdravnica ni ugotovila znakov nasilja.