REŠITE SE ENEGA VEČJIH PROBLEMOV V KUHINJI: Ko kuhate, dodajte sodo!

Dom

Za vsak problem se najde rešitev. Tukaj je trik, ki vam bo olajšal življenje.

Strokovnjaki trdijo, da so jajca, ki so stara od sedem do deset dni, najbolj primerna za kuhanje in se najlažje lupijo. Verjetno pa se vam je že zgodilo, da ste nekatera oluščili brez težav, druga pa so se zelo nerada olupila, čeprav so bila iz iste škatle.

Kako se temu lahko izognete?

Da bi se izognili nepotrebnemu presenečenju in jih brez težav olupili, med kuhanjem jajc v vodo dodajte sodo bikarbono. Starejša jajca so bolj alkalna, zato lahko nastanejo težave pri odstranjevanju lupine, soda pa bo to nevtralizirala. Povečala bo baznost, zato jih boste brez težav olupili.

Deli novico:

zapuščena |  07 .01. 2018 ob  18: 14
Za vsako rešitev se najde problem... Težje se lupijo sveža jajca, to je znano že vsaj sto let...Preizkušeno. Sodo lahko uporabimo namesto Rupuruta...
jQuery1620741794594337877_1515271325645?lupljenje jajc |  06 .01. 2018 ob  21: 45
A to je vecji problem v kuhinji ☺
VojkoL |  06 .01. 2018 ob  18: 47
14
Soda nikakor ne more nevtralizirati alkalnosti. Alkalnost je namreč sinonim za bazičnost. Soda lahko nevtralizira le kislost. Špricanje kemije v osnovni šoli.