Za vsak problem se najde rešitev. Tukaj je trik, ki vam bo olajšal življenje.
REŠITE SE ENEGA VEČJIH PROBLEMOV V KUHINJI: Ko kuhate, dodajte sodo!
Dom
Strokovnjaki trdijo, da so jajca, ki so stara od sedem do deset dni, najbolj primerna za kuhanje in se najlažje lupijo. Verjetno pa se vam je že zgodilo, da ste nekatera oluščili brez težav, druga pa so se zelo nerada olupila, čeprav so bila iz iste škatle.
Kako se temu lahko izognete?
Da bi se izognili nepotrebnemu presenečenju in jih brez težav olupili, med kuhanjem jajc v vodo dodajte sodo bikarbono. Starejša jajca so bolj alkalna, zato lahko nastanejo težave pri odstranjevanju lupine, soda pa bo to nevtralizirala. Povečala bo baznost, zato jih boste brez težav olupili.
zapuščena |
07 .01. 2018 ob 18: 14
1
Za vsako rešitev se najde problem... Težje se lupijo sveža jajca, to je znano že vsaj sto let...Preizkušeno. Sodo lahko uporabimo namesto Rupuruta...
A to je vecji problem v kuhinji ☺
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
TEŽAVE NA BENCINSKEM SERVISU PRI LAZARETU: Zaradi 'kapucarja' ostali brez WC školjke
T.K.
-
danes ob 13:10
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
danes ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 10:36
Novo iz Slovenije
ZNAN DATUM POSVETOVALNIH REFERENDUMOV: To so vprašanja, o katerih bomo odločali
T.R.
-
danes ob 20:15
CENE ELEKTRIKE ZA GOSPODINJSTVA POD POVPREČJEM EU: Za ostale odjemalce pa tik nad njim
T.R.
-
danes ob 16:51
POGAJANJ ODSLEJ NE BODO VEČ KOMENTIRALI: Prav tako ne bodo razkrivali novih terminov
T.R.
-
danes ob 13:35