RIBIČ V OCEANU NAŠEL MALČKA: Odtaval iz kampa

Svet

Novozelandski ribič je nedavno iz oceana rešil 18-mesečnega dečka, ki je iz bližnjega avtokampa odtaval na plažo in od tam v morje. Deček je preživel, njegovo stanje pa je po navedbah policije dobro, danes poroča britanski BBC.

Novozelandec Gus Hutt, ki je preživljal počitnice v kampu ob plaži Matata, je 26. oktobra med ribarjenjem opazil drobno telo na površju morja. Za časnik NZ Herald je pojasnil, da je sprva mislil, da je lutka, a ko ga je zagrabil za roko in zaslišal slaboten glas, je ugotovil, da gre za otroka.

"Njegov obraz je bil kot iz porcelana, a nato je slabotno pisknil in pomislil sem, moj bog, to je otrok in živ je," je pojasnil ribič. "Imel je neverjetno srečo, a preprosto mu ni bilo usojeno umreti, ni še napočil njegov čas," je še dejal.

Policija je sporočila, da so bili o dogodku obveščeni in da je dečkovo zdravstveno stanje dobro.

Dečka je zavil v brisače. Njegova žena je o dečku obvestila osebje avtokampa, ki je povedalo, da je pri njih le ena družina z majhnim otrokom. Obvestili so tudi reševalce in zatem še starše.

Deček se je v avtokampu izmuznil iz šotora, v katerem je bil s starši. "Očitno je bil malček navdušen, da je na plaži. Družina je bila pri nas prvo noč, prvič so bili tukaj," je dejala solastnica kampa Rebecca Salter. "Vsi smo bili pretreseni. Izteklo se je zelo zelo srečno. Lahko bi bila tragična nesreča," je še povedala solastnica kampa. Dodala je, da je šlo za čudež.

Deli novico:

Koprcan |  05 .11. 2018 ob  12: 42
Koncno nekaj lepega.