ROJ ČEBEL UBIL PSA: Samo iz glave so mu odstranili sto čebeljih žel

Svet

Zadrska družina je v šoku, potem ko jim je roj čebel iz neznanega razloga napadel psa. Samo v glavo je prejel sto pikov. Zaradi vbodov je nesrečna žival dan kasneje poginila.  

Pes pasme bretonski ptičar

Do čebeljega napada je prišlo minuli četrtek popoldne na dvorišču družinske hiše v Zadru. Družina Soldo je iz pasjega boksa, v katerem biva petletni Ćiro, pes pasme bretonski ptičar, zaslišala glasno cviljenje. "Cvilil je, kot bi ga nekdo klal," je grozljive pasje 'krike' na pomoč opisala žena Branka Soldo. Psu je prvi na pomoč stekel soprog Ivan in naletel na strašljiv prizor. Psa je po vsem telesu neusmiljeno pikal roj čebel. Čebele je poskušal odgnati z vodo, a so čebele odletele šele, ko so bile dalj časa izpostavljene močnemu curku, takrat pa je bilo za Ćira že prepozno, poroča Zadarski list.

Branka je nato skupaj s sinom iz Ćira odstranila na stotine čebeljih žel – samo iz glave približno sto. Psa, ki je ves čas neustavljivo jokal in cvilil, so nemudoma odpeljali k veterinarju. Prejel je dve injekciji, ki pa mu nista pomagali. Do jutra je poginil.

Skupek strupov, ki so jih v pasje telo spustile čebele, je izzval anafilaktični šok. Končni razlog smrti je najverjetneje bila odpoved srca, je pojasnil veterinar, ki na tako hud primer pikov čebel še ni naletel. 

Kot še piše Zadarski list, so psa čebele napadle po tem, ko je nanje začel lajati, ker so zletele v ptičjo hiško na dvoriščnem drevesu.

Deli novico:

jejce  |  14 .05. 2018 ob  14: 29
-2
kaj je bil politik
Medok |  14 .05. 2018 ob  11: 32
Ojoj...