RUSKA RAZGLEDNICA: Sosedski obračun bo dal prvega finalista

Šport

Nogometni reprezentanci Belgije in Francije se bosta danes pomerili za mesto v finalu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji. Polfinalna tekma v Sankt Peterburgu se bo začela ob 20. uri. Odločitev o drugem finalistu bo prinesel sredin polfinale med Anglijo in Hrvaško.

Sodeč po predstavah na prvenstvu doslej se na današnji tekmi obeta prava nogometna poslastica med reprezentancami sosednjih držav. Belgijci se odlikujejo z najbolj učinkovitim napadom, ki je na turnirju dosegel že 14 golov, medtem ko so se Francozi prepričljivo prebili do polfinala in upravičujejo status enega glavnih favoritov turnirja.

Francozi so v četrtfinalu brez večjih težav z 2:0 strli trdo urugvajsko obrambo. Na drugi strani so Belgijci po krajšem preplahu v osmini finala proti Japoncem v četrtfinalu s kreativno in hitro igro v napadu z 2:1 premagali favorizirane Brazilce.

Finale bo v nedeljo ob 17. uri v Moskvi.

Uvrstitev v finale bi za Belgijce predstavljal največji uspeh na svetovnih prvenstvih doslej. Leta 1986 so namreč uvrstili na tekmo za tretje mesto, kjer so bili boljši ravno Francozi. Ti bi z zmago danes dobili možnost, da osvojijo svoj drugi naslov svetovnih prvakov. Prvič so slavili na prvenstvu, ki je leta 1998 bil odigran v Franciji.

Deli novico:

NEDELJA |  10 .07. 2018 ob  10: 50
Anglija. Francija
Finale |  10 .07. 2018 ob  09: 50
-1
Belgija:Hrvaška!