ŠAREC DANES S CERARJEM IN BRATUŠKOVO: Kaj so se dogovorili?

Politika

Predsednik LMŠ Marjan Šarec se je danes na skupnem pogovoru srečal s predsednikom SMC Mirom Cerarjem in Alenko Bratušek. Pogovor je tekel v smeri morebitnega sodelovanja, so ob tem pojasnili v LMŠ, kjer pa podrobnejše vsebine ne razkrivajo.

Dodali so le, da vse strani pogovor ocenjujejo kot konstruktiven. "Vnovič se je potrdilo, da je prisoten interes za sodelovanje, zato bodo pogovore nadaljevali," so po današnjem srečanju navedli v LMŠ.

Predsednik SMC Miro Cerar je po seji izvršnega odbora stranke dejal, da se SMC vidi v koaliciji strank, ki se zavzemajo za odprto, svobodomiselno in razvojno usmerjeno družbo in ki jo želi oblikovati predsednik drugouvrščene na volitvah LMŠ Marjan Šarec. "Če mu uspe sestaviti stabilno koalicijo, bomo del te koalicije tudi mi," je dodal.

Šarec, ki se je z LMŠ na predčasnih državnozborskih volitvah uvrstil na drugo mesto, se je sicer s predsednikoma SMC in Stranke Alenke Bratušek po volitvah ločeno že srečal, obema strankama pa je poslal tudi vabilo k oblikovanju koalicije za prihodnost. Slednje je sicer poslal vsem novoizvoljenim parlamentarnim strankam, razen SDS. Srečal se je tudi s predsednikom SD Dejanom Židanom, prvakom DeSUS Karlom Erjavcem in predsednikom NSi Matejem Toninom.

Nekateri mu sicer očitajo, da prehiteva, saj da mora priložnost za sestavo koalicije prvi dobiti Janez Janša kot predsednik na volitvah zmagovite SDS. A Šarec je že odgovoril, da s tem nima težav, da zgolj preverja, če stranke, ki so pred volitvami zavrnile sodelovanje s SDS, pri takem stališču še ostajajo.

Deli novico:

Karlo |  15 .06. 2018 ob  13: 21
Edino me zanima, ali bo Šarec prejemal (katerokoli) plačo v gotovini, kot je to počel s plačili za svoje "igralske" nastope. In kdo bo plačal dohodnino?
COPY PASTE |  15 .06. 2018 ob  00: 53
ti lahko kažeš policistu ključe v zrak kolikor hočeš ker s tem še ni rečeno da nimaš še kaj drugega v žepu.. in če tega sodnik ne razume kako lahko potem razumno in logično piše sodbe v imenu ljudstva?
COPY PASTE |  15 .06. 2018 ob  00: 48
Jaz ne trdim da je ta policist dober clovek jaz samo trdim da on ni krsil nobenega zakona in predpisa med tem ko sodnik je krsil pravila...sam si rekel da imajo sodniki svoj vhod kjer veljajo drugacna pravila kot na glavnem...torej ne moremo napadati policista ce se pac drzi nekih navodil ki so mu jih najbrz dali nadrejeni...mene bolj zanima kaj je slo sodniku po glavi ko mu je policist rekel da naj se ustavi on je sel pa kar naprej...v tem primeru je policist avtoriteta in ne sodnik
QRS |  15 .06. 2018 ob  00: 00
in ja, zelo zanimivo, kako se Teršek v RS tako ( NEUPRAVIČENO !!! ) potegne za t.im. človekove pravice "ELITNEŽA" Jana Zobeca ...

medtem pa, ko se ni še nikoli ( !!!!! ) potegnil za človekove pravice nobenega posameznika v RS, ki ni "ELITNEŽ" ( a la Zobec, Janša, ipd. ) !!!... ;

- ali pa se slučajno motim, s takšno oceno, Andraž Teršek ?
C.Š. ( zakaj se ne podpiše s celim imenim ? ) |  14 .06. 2018 ob  23: 50
je na portalu "DEMOKRACIJA" v svoji funkciji t.im. novinarja danes zapisal :

"... današnja izjava generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jožeta Podržaja. Ta se od dogodka ni distanciral, temveč stoji za ravnanjem varnostnika v “hramu pravičnosti”, saj je ta po njegovem ravnal korektno. Še več, drznil si je izjaviti, da je sodnik Zobec napadel varnostnika "

C.Š. - Kdo si v resnici ? ?
Beri in čitaj, maloumni "posestnik" iz t.im. demokracije, kaj ti bom jaz zdaj tukaj napisal : VSAK normalen in neskorumpiran državljan in ki ni niti Desnosučen in niti Levosučen, je lahko iz posnetka jasno in neizpodbitno videl, da je pravosodni policist ravnal povsem korektno, skladno z pričakovano reakcijo uradnega pooblaščenca policije do povsem nepredvidljive situacije, katero je zabeležila tudi video kamera, ko je Zobec ( enako tudi po svojih lastnih Zobčevih besedah !!... ) odločno zakorakal skozi vhod in nato "nonšalantno" še kar naprej, od koder mu je zapiskalo ...

in Podržaju ni treba "stati čisto nič za komerkoli" ( ker to je, kar mu ti podtikaš, subjektivna ocena !!... ) saj smo video posnetek ( v zahvalo novinarju Bobovniku ! ) videli vsi državljani !!...

- si razumel, novinarski "prostitutek" ?

in če jebil Podržaj kdaj član stranke ZARES,( katere tudi sam nisem maral, ker jebila to v bistvu samo "filiala" od LDS ), s to epizodo Zobca nima NOBENE veze !!... ( materialni dokazi namreč govorijo sami zase in zato nimajo potrebe "podpore" nobenega Podržaja, nobenega Florjančiča, in tako dalje !! ... ) ; bo šlo ?

glej, vsakdo in ne samo Podržaj ( torej tudi jaz !! ) lahko verodostojno izjavi, da je res, da je Zobec napadel varnostnika : grozil mu je z odpovedjo delovnega razmerja in česar tudi Zobec nato ( ker je pozabil LAGATI ? ? ? ... ) - tega ni zanikal !!... ;

O.K. ?
QRS |  14 .06. 2018 ob  23: 07
"Nesprejemljivo je, da se sodnika vrhovnega sodišča zaustavi tako, kot je bil zaustavljen"

_____________________________

Točno tako, Teršek !!... kajti, če bi bil jaz na delovnem mestu tistega pravosodnega policista, bi Zobca zbil na tla naTanko tako, kot se to dela na RUGBY IGRIŠČIH, ko hočeš koga "zablokirat", da ti ne zbeži naprej in bi potem bivši minister Lahovnik zato, da jebil Zobec vržen po tleh, takšen dogodek lahko opisoval povsem verodostojno !!... ;

si razumel, Teršek ?
koprčan |  14 .06. 2018 ob  14: 45
@ @koprčan | danes ob 11:10, pas še to! Sam menim, da nobena stranka, ki je več kot 2 mandata bila v parlamentu (ne v vladi ampak parlamentu) v tem sklicu nebi smela prestopiti praga parlamenta, saj je očitno kam so nas pripeljali, levi, desni, rozasti, beli, rdeči,.... od leta 1991.
In kje je imel JJ tistik 78 zakonov ko je bil predsednik vlade, a mogoče v predalu?
koprčan |  14 .06. 2018 ob  14: 41
@ @koprčan | danes ob 11:10, ojoj si prekopiral z drugega članka moj odgovor za JJ. Kaj bi dejal. PO pravici? Nič? Saj se mi zdi edino pametno da se pogovarjajo tako levi kot desni! A se je pogovarjat prepovedano? A so s pogovori odvzeli mandat JJ? Sicer pa gre za sprenevedanje saj so že pred volitvami vse leve stranke napovedale, da z JJ ne bodo šle v vlado. Rezultat desnih in levih strank pa je jasen!
Se pa lahko vprašamo zakaj JJ še ni začel s pogovori? Taktično zavlačuje, da se bodo v določenih strankah sedaj premislili nekateri poslanci oz. novi poslanci, kot npr. Počivalšek?
Čakanje na pogovore ne bo prineslo nič dobrega, zato je prav da se pogovarjajo saj tisti tapravi zalogaj niso pogovori ampak usklajevanja, ta pa znajo trajat!
@koprčan |  14 .06. 2018 ob  11: 10
Kaj bi dejal, če bi to počel Janša?
PorkaMalora |  14 .06. 2018 ob  10: 58
Trdno verjamem, da nič koristnega.
Mah |  14 .06. 2018 ob  10: 01
Komedija od sestanka
Vse neki bivsi vplivni, s tem amaterjem, ki ga posiljajo iz ozadja

Kako vas ni sram vse skupaj
koprčan |  14 .06. 2018 ob  09: 24
pa saj če se na levi strani pogovarjajo s tem še niso vzeli mandata JJ! Je pa prav da se pogovarjajo, da v primeru če JJ ne bo mogel sestavit vlade, da nebomo potem zopet čakali mesece, da se podo pogovorili in dogovorili!
1