ŠAREC ZABRUSIL PAHORJU: "Raje naiven kot pa baraba"

Predsedniška kandidata Borut Pahor in Marjan Šarec, ki se bosta pomerila v drugem krogu predsedniških volitev sta v prvem soočenju na POP TV nastopila nekoliko ostreje. Opredelila sta se do problemov v zdravstvu, iskala vzroke za nizko volilno udeležbo in se razšla v oceni, kdo od njiju pomeni spremembo.

V luči zadnjih zapletov na ljubljanski pediatrični kliniki na programu otroške kardiologije kandidata kritično gledata na delo ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in ravnanja premierja Mira Cerarja. Ta bi po mnenju kamniškega župana moral že prej zamenjati koga od ministrov, pa je predolgo čakal. Šarec bi ministrico zamenjal že pri načrtovanju reorganizacije nujne medicinske pomoči.

Če premier ministrice ne zamenja, zanjo prevzema odgovornost, pa meni Pahor. Po njegovi oceni se Kolar Celarčeva trudi, a ni dorasla razmeram, ni uresničila niti njenih napovedi o zdravstveni reformi. Pahor je spomnil, da je bil predsednik vlade, ki je zamenjala ministra za zdravje in ocenil, da se je v tistem obdobju tudi izgubilo zaupanje v vlado.

Kandidata sta se dotaknila tudi pisem skupine intelektualcev in bivšega predsednika Kučana, v katerih so ti pred prvim krogom volitev kritično nastopili proti Pahorju. Pahor v njih vidi nestrinjanje z njegovim načinom dela, ki da je v zadnjih petih letih pomenil spremembo, s katero se njegovi kritiki ne strinjajo. Predvsem je izpostavil svoja stališča na področju sprave in sodelovanje z Janezom Janšo. Zato je prepričan, da kritiki v Šarcu vidijo nekoga, ki ne bo pomenil sprememb, ampak jih bo zavrl.

Šarec se je od omenjenih kritikov distanciral in dejal, da ne ve, kaj oni pričakujejo od njega. Je pa vztrajal, da bo delal drugače kot Pahor. Pahorju je tudi očital, da je do njega pokroviteljski in ga spomnil, da njegovi rezultati "niso tako bleščeči, da bi si lahko privoščil trohico pokroviteljstva" do njega. Prav tako je ocenil, da aktualni predsednik ni politično nepristranski, saj da ga podpirata dve stranki, hkrati pa je bil med predsedovanjem nepristranski tam, kjer bi se moral opredeliti.

Volivci bodo predsednika republike v drugem krogi izbirali 12. novembra.

Pahor je Šarcu očital naivnost in neizkušenost v državni politiki in zatrdil, da bo v naslednjih petih letih izkušenost zaradi izzivov v mednarodnem okolju, tudi na področju varnosti, pomembna. Šarec pa je odgovoril, da je raje naiven kot pa baraba.

Šarec se je strinjal z ugotovitvijo, ki jo je v do Pahorja kritičnem pismu zapisalo 34 intelektualcev različnih akademskih profilov, da je aktualni predsednik republike "instagram predsednik". "Zagotovo je edini politik v Sloveniji, ki je dosegel toliko všečkov," je dejal.

Stik z volivci ni bil dosežen

Pahor je dejal, da s tem skuša vzdrževati stik z ljudmi in da je strategija prava, a hkrati priznava, da je kdaj naredil tudi kak korak v napačno smer. Ocenjuje, da bo z digitalizacijo družbe taka morala postati tudi politika. "Prej ali slej se bo s temi sredstvi moral spoprijeti vsak politik," je napovedal Pahor, ki s tvitanjem poskuša sporočati "svoja politična stališča, z instagramom pa svoj značaj".

Da stik z volivci prek spletnih komunikacijskih orodij očitno ni bil dosežen, na kar kaže tudi nizka volilna udeležba, pa je menil Šarec. Razlog za nizko volilno udeležbo sicer pripisuje celotni obstoječi politiki. "Najina skupna dolžnost je, da storiva vse, da bo volilna udeležba v drugem krogu višja," pa je poudaril Pahor, ki je v 25 letih delovanja v politiki opazil, da ta izgublja zaupanje, on pa ga je vedno obdržal. "Uspel bom še enkrat zmagati," je napovedal.

Deli novico:

QRS |  28 .10. 2017 ob  12: 21
z digitalizacijo družbe taka morala postati tudi politika. "Prej ali slej se bo s temi sredstvi moral spoprijeti vsak politik," je napovedal Pahor

___________________________

OK, Pahor - potem pa preberi na tem portalu VSE komentarje, ki sem jih jaz napisal "na tvoj račun" !! ... ; bo šlo ?
QRS |  28 .10. 2017 ob  12: 16
Šarec je Pahorju tudi očital, da je do njega pokroviteljski in ga spomnil, da njegovi rezultati "niso tako bleščeči, da bi si lahko privoščil trohico pokroviteljstva" do njega.

_________________________________________

Bravo Šarec, naTanko tako !!... ; le Pahor je vreden vsega in vsakogaršnjega ( tudi mojega !! ) pomilovanja ! ......... :-(
P.S.: |  28 .10. 2017 ob  12: 06
in nehajte se že enkrat sprenevedat, da so vsi tej ( bili ) ministri ZA ZDRAVJE REPUBLIKE Slovenije !! ... res da, je RS bolana ( tako moralno, etično kakor tudi materialno, ker je pokradena do fondamentov ) - vendar pa bi za zdravje republike morali skrbeti strokovnjaki ter pooblaščenci z drugačnimi pooblastili in funkcijami in ne pa ministri za zdravstvo !! ... ; si razumel, "Borči" ?!
Pahor in |  28 .10. 2017 ob  11: 52
problemi v zdravstvu .........

__________________________________

a ni nič povedal, kako zdravijo odvisnike od kokaina ? ? ?............................................
Kosta |  28 .10. 2017 ob  06: 50
Upam, da Šarec zmaga.
Verinika |  28 .10. 2017 ob  06: 48
Ta Pahor je res čuden. Sam si je tako slepo všeč, da sploh ne vidi prave slike v državi. V prvem krogu nisem šla volit, a zdraj ko sta samo dva kandidata bom šla in podprla bom Marjana Šarca.
Rino |  28 .10. 2017 ob  06: 43
Šarec za predsednika
Boljša država |  28 .10. 2017 ob  06: 42
Brez sprememb ni razvoja, zato gre moj glas Marjanu Šarcu za boljšo državo.
RESNICA BOLI! |  27 .10. 2017 ob  22: 01
HAHAHA, DOBRO GA JE ZABIL TALE ŠAREC!!! :)
VOGUE |  27 .10. 2017 ob  18: 51
Pahor je kakor lutka iz Versace cunj - v kakšni normalni državi ga ne bi sprejeli niti za smetarja.
prostitutka |  27 .10. 2017 ob  18: 33
Tomčeva bo pa svoje usluge ponovno ponudila čez 4 leta? ?.....................................
QRS |  27 .10. 2017 ob  17: 56
Zlovenija je lopovska in fašistična država ;

AMEN ! ...
1