SE ŠE SPOMNITE DIJANE ĐUĐIĆ, KI JE SDS POSODILA DENAR: Z različnih računov dvignila več milijonov evrov

Slovenija

V začetku leta je v slovenskih medijih odmevalo ime Dijana Đuđić. Pri 32-letni bosanski državljanki si je SDS Janeza Janše sposodila kar 450.000 evrov. A to naj ne bi bil njen edini sumljiv posel. Po poročanju portala 24ur, naj bi Đuđićeva od leta 2016 z različnih računov dvignila več kot tri milijone in pol, skupaj s povezanimi osebami pa več kot sedem milijonov evrov gotovine. Zadevo po neuradnih informacijah portala obravnava tudi specializirano državno tožilstvo.

Dijana Đuđić

Tudi preiskovalna komisija DZ naj bi ugotavljala, da gre pri poslovanju Dijane Đuđić za sume pranja denarja, fiktivnega poslovanja, davčnih utaj in ponarejanja dokumentov, neuradne informacije navaja portal 24ur. 32-letna odvetnica naj bi delovala kot del dobro organizirane združbe. Preko slamnatih podjetji naj bi odpirala bančne račune na Cipru in Slovaškem, v Švici in Avstriji ter v Sloveniji, na njih pa naj bi se nahajal denar neznanega izvora. In ravno iz te kvote naj bi bilo tudi 450.000 evrov, ki jih je Đuđićeva posodila Janševi SDS.

Na njene slovenske račune naj bi priteklo približno milijon evrov, pri zadnjem nakazilu iz Avstrije v višini 200.000 evrov, pa je banka transakcijo zaustavila. Na enem od bančnih računov v Avstriji, na katerem naj bi bilo tri milijone evrov, naj bi bila po neuradnih podatkih 24ur.com pooblaščena tako Đuđićeva kot davčni svetovalec Rok Snežič.

Kot še poroča portal, naj ne bi podjetje bosanske odvetnice v Sloveniji plačevalo davka, zato naj bi ji Finančna uprava RS odmerila za dobrih 300.000 evrov davka. Stečajna upraviteljica je podjetje že ovadila zaradi davčne zatajitve in ponarejanja listin.

Deli novico:

mafija |  17 .05. 2018 ob  16: 22
-1
pere denar.
copi |  17 .05. 2018 ob  14: 19
Kot ponavadi: Tem se ne bo nič zgodilo in za svoja kriminalna dejanja ne bo odgovarjal nišče. Levičarji že preusmerjajo pozornost na posojilo SDSa, samo, da bi se manj govorilo o prenju denarja v NLB. Ravno s tem namenom je Jani Moderndorfer ustanovil preiskovalno komisijo, da še pred volitvami ustvari umetno afero. Ta isti Moderndorfer, ki je kot desna roka Zorana Jankovića kopal bančno luknjo, ki jo zdaj preiskuje. Lopovi na kvadrat.
@copi |  17 .05. 2018 ob  11: 39
to je en mičken del od đanezovih nečednih poslov... a ti veš, da je za vsako pošiljko orožja prejel veliko, veliko več, kot se je opralo v nlb v iranskih poslih. Ladij je bilo 22, na vsaki za kamione in kamione orožja, za vsak kamion pa milioni evrov. Da o ostalih, "slabše plačanih" nečednostih niti ne govorimo.
copi |  17 .05. 2018 ob  10: 25
-1
Na radiu poslušam kateri levaki so krivi za NLB pranje denarje, hkrati pa o Dijani Đudić in kako je prala milijone čez NKBM, vse pod rubriko vseglih. SDS je vzela KREDIT 450.000 in ga že vrnila, vendar o tem poslušamo veliko več medijskega govorjenja kot o 2200 X večjemu pranju iranskega denarja skozi NLB.

Slovenske ovce pa srečne in tečejo volit leve kriminalce.
kopi |  17 .05. 2018 ob  10: 16
-2
Domet kahlonosca poznamo...Koliko je Moderndorfer plačan iz teroristicnega denarja, ki ga je v Slovenijo pripeljal Kučan pod paravanom Pahorja, za "prdec" iz Murgel?
Kredit je za "strokovnjaka" za kahle "sum pranja ..."? Kakšen sum je pa njegovo "delo"? Kakšen sum je kraja Cmerarja preko "makete" drugega tira, da si lahko stranka SMC plača predvolilno kampanjo? Kakšen sum je nezakonito plačevanje referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru s strani Cerarja?!
Kredit SDS je "sum...", kraja pa ni sum, ker je izvršeno dejstvo??
Včerajšnji Hanzi je lepo pokazal volilni "program" komunajzlov (prebarvanih v levake)... Pokazati nimajo nič...ustaviti pa je treba tistega, ki ima kaj pokazati in ki bo zanesljivo vse tudi naredil in zaščitil Slovenijo pred komunističnimi in islamističnimi teroristi!
Torej volimo SDS in omogočimo Sloveniji, da končno pride iz tega blatnega dola in se pridruži modernim evropskim narodom!
Za Moderndorferja in ostale pa bomo ustanovili
"preiskovalno komisijo" kar na sodišču, kjer je mesto umazanim komunističnim rabotam in njihovim akterjem!
copi |  17 .05. 2018 ob  10: 15
-2
Komunajzarji skupaj s svojimi udbaši so zakurblali svojo mašinerijo, z namenom ponovitve dogodkov, ki so se zgodili pred prejšnjimi volitvami.Je solatar lepo dejal "z vsemi silami bomo preprečili zmago Janše".
copi |  17 .05. 2018 ob  10: 13
Kahlonosa naj bi raziskoval milijardno luknjo, ki so jo povzrocili njegovi tovarisi. Kreatura , medicinska sestra s pimpkom, to izkoristi za popolnoma brezvezno, politikantsko
nebulozo. Dobro pozna vecino kriminalnih dejanj vozda Zoklna, katerega hlapec je bil dolga leta, nicesar od tega, pa v svojem skropucalu ne omenja !? Cudn, deee, Vizebuergermeister in spe !
TAM |  17 .05. 2018 ob  09: 39
Tam gredo juriji, tam gredo miljoni in tam gredo miljarde, K VRAGU!!! leto za letom kljub finančnim krizam, se vršijo nespametni in megalomanski projekti, potratni in predvsem uporabljeni za pranje denarja, itak. To so projekti raznih posebnih snežink v Sloveniji... za navadnega človeka pa še sreča, če kdaj ostane kak drobiž, da lahko sploh preživi, skoraj kot klošar v lastni državi. Halo, zbudimo se! naša država je ugrabljena že več kot dve desetletji! Ugrabla pa jo je neka banda pokvarjena zagamana ki samo menjuje svoje kadidate in nam jih nastavlja. SDS, SD in vse te oldschool stranke so samo lovke iste hobotnice ki si gledajo v nasprotno stran!!
@@muffa | danes ob 08:17 | danes ob 08:52 |  17 .05. 2018 ob  09: 35
Hja, tudi možno, zanimivo z rokami v vreči ujamejo večinoma samo večnega vodjo. Pa upam, da ne dvomiš, če bi on ali njegove tajne službe imeli kakršnekoli podatke, kar ni tak problem (verjetno je od prve vlade nastavljenih še vedno nešteto po vseh koncih, kar je največja napaka Pahorja, da ni takrat temeljito najprej počistil hlev) bi to obelodanili po vseh svojih trobilih, ki jih je kar nekaj, pa tudi drugje.

Ne mislim dati glasu Levici, ampak on je pa povsem na dnu lestvice. MOrda NSI, tudi SLS, ... Sicer pa je ljubljeni vodja uničil vse, kar je bilo dobrega in konkurenčnega na desnici.

Nekaj bi vam že moralo dati misliti, da nekaj močno smrdi, da 25 let (kakšen Putin neki) in več ni enega samega samcatega človeka dovolj sposobnega, da mu konkurira na poštenih volitvah? Halo. To lahko tudi sicer pomeni, da so čisto vsi total nesposobni, verjetno ga boste balzamirali nekoč kot njegovega vzornika (samo malo obrnjeno) Lenina.
@muffa | danes ob 08:17 |  17 .05. 2018 ob  08: 52
Pa ne samo SDS, ampak tega nekateri ne pišejo, ker so njihovi
muffa |  17 .05. 2018 ob  08: 17
denar neznanega izvora = posojilo za SDS !!!!!!
@Volitve |  17 .05. 2018 ob  08: 00
verjamemo, kulti so res poseben fenomen, odporni na čisto vse argumente in dokaze. Vaš je še dodatno ekstra.
1