ŠE VEDNO NI SLEDU O POGREŠANI 81-LETNICI: Odtavala iz doma za starejše

Kronika

V Domu za starejše Bor v Črnem vrhu nad Idrijo še vedno pogrešajo 81-letno gospo, ki je v nedeljo zvečer odšla iz varovanega oddelka doma. Kljub dvodnevnemu intenzivnemu iskanju je še niso našli, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Slika je simbolična.

Kot smo že poročali, je bila gospa nazadnje opažena v nedeljo med 16.30 in 17. uro, ko je peš hodila iz Črnega Vrha proti naselju Predgriže. Iskanje je pod vodstvom PP Idrija sicer steklo že v nedeljo v večernih urah. Policistom iz različnih policijskih enot PU Nova Gorica so se prvega dne pridružili tudi gasilci PGD Črni Vrh, PGD Godovič in PGD Hotedrščica ter vodniki iz različnih enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb. V nedeljsko večerno iskanje pogrešane osebe je bil vključen tudi policijski helikopter s termovizijsko kamero. Iskanje je bilo nato začasno prekinjeno v noči na ponedeljek, natančneje ob 4.30 zjutraj, so sporočili s PU Nova Gorica.

Obširna in zahtevna iskalna akcija se je na širšem območju Črnega vrha nad Idrijo, naselja Predgriže in Godoviča nadaljevala včeraj od 8. ure dalje in zaključila v popoldanskih urah. Poleg že omenjenih so se ji pridružili še reševalci GRS Tolmin in lovci LD Javornik. Gospo je skupno iskalo 71 ljudi, a žal brez uspeha.

Pogrešana starejša oseba ima kratke kostanjeve lase, obuta je v lahke gležnarje, oblečena v črne pajkice in bel lahek plišast pulover, nima pokrivala.

Policisti danes nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil in preverjajo številne pridobljene informacije z namenom izsleditve pogrešane 81-letne pogrešane ženske. Hkrati pa se policisti PU Nova Gorica zahvaljujejo vsem sodelujočim.

Vse, ki bi pogrešano osebo opazili ali karkoli vedeli o njenem izginotju oz. bi lahko policiji nudili koristne informacije, prosijo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Idrija na telefonsko številko 05/372 48 00, 113 ali 080 1200. Lahko tudi pišejo na elektronski naslov ppidrija.pung@policija.si oz. se obrnejo na najbližjo policijsko postajo.

Deli novico: