SE ŽELITE ZNEBITI OHLAPNEGA TREBUHA? Vsak dan pojejte teh pet sadežev

Zdravje

Bi se radi znebili ohlapnega trebuha, pa vam telovadba ne diši? Brez skrbi, zaloge maščobe se vam bodo začele topiti že, če boste vsak dan na svoj jedilnik umestili naslednjih pet živil. Ti sadeži so bogati z antioksidanti, vlakninami in flavenoli, posledično pa zaslužni za ohranjanje vitke postave in topljenje maščobe.

Borovnice

Borovnice so bogate z antociani, flavenoli, ki preprečujejo kopičenje odvečnih kilogramov, Reader's Digest povzema portal 24sata. Poleg tega borovnice vsebujejo kopico antioksidantov in podaljšujejo občutek sitosti.

Jabolka

Tako kot borovnice, so tudi jabolka bogata s flavenoli in vlakninami. Še posebej zdrava so, če jih pojeste z olupkom, saj boste na ta način v telo vnesli več vlaknin in antioksidantov, hkrati pa kontrolirali krvni sladkor. Posledično se vam bo zmanjšal apetit, ne boste več imeli želje po nezdravih prigrizkih in ne boste se prenajedali.

Hruške

Tudi hruške pripomorejo k občutku sitosti. Ljudje, ki redno jedo hruške, manj pogosto posegajo po nezdravih prigrizkih in se ne prenajedajo. Tako kot jabolka, je hruške najbolje jesti z olupkom.

Jagode

Če je le možno, bi morali vsak dan pojesti skodelico jagod – za zajtrk jih lahko kombinirate z jogurtom. Jagode so tudi izredno bogate z vitaminom C, tako kot ostali našteti sadeži, pa vsebujejo malo sladkorja.

Feferoni

Feferoni spadajo med sadeže, čeprav jih velika večina ljudi uvršča med zelenjavo. Če želite izgubiti odvečne kilograme, jih pogumno uvrstite na svoj jedilnik. Feferoni vsebujejo kapsaicin, ki je izredno zdrav za naše telo. Zaslužen je za hitrejše topljenje maščobnih zalog, piše portal.

Ena izmed študij je tudi pokazala, da ljudje, ki jedo pekočo hrano, živijo dlje.

Deli novico:

BOBO |  05 .03. 2018 ob  22: 25
Ok , pojedel sem vso to sadje , ma kaj to pomeni , da vsega drugega se ne smem dotaknit , jem lahko omejeno ali kaj . Jesti samo to sadje , ni opisano niti količinsko.
Pesticid |  03 .03. 2018 ob  17: 34
Pesticid je do neke mere tudi zdrav
.
bizgec |  03 .03. 2018 ob  08: 58
Ja, te sadeže je moja uživala ene 3 mesece. Sedaj hodijo po hiši samo še zobi in noge.
. |  03 .03. 2018 ob  08: 54
In bili so vsi suhi...
Žganica |  03 .03. 2018 ob  07: 31
Čes pa še šnopc, da bakterije ubije.
Strup |  03 .03. 2018 ob  06: 53
Sadje, ki je škropljeno, se nikoli ne sme uživati z olupkom.Olupki so polni pesticidov.Izjema je bio pridelava.