SEDEM TRIKOV ZA LAŽJE ŽIVLJENJE: Nič več izgubljanja živcev zaradi malenkosti

Dom

Predstavljamo vam sedem trikov, ki vam bodo olajšali vsakodnevne nevšečnosti. Vas po prhanju ob živce spravlja zarošeno ogledalo, vam nagaja zadrga, bi se radi v svojem domu znebili vonja cigaret? S temi preprostimi triki bo vaših preglavic konec.

Vas med prhanjem ob živce spravlja rošenje ogledala v kopalnici? Popršite ga s peno za britje in jo razmažite po celotnem ogledalu, ostanke pa odstranite s krpo. Ko boste naslednjič stopili pod prho, se ogledalo ne bo več zarosilo, nasvet Daily Maila povzema Večernji list.

Kadite v stanovanju? Vonja cigaret se lahko rešite s kisom. V posodico vlijte dve žlici kisa in jo čez noč pustite v zakajeni sobi. Kis bo do jutra nevtraliziral vonj tobaka.

Ste v dar prejeli čudovit šopek rož? Življenjsko dobo odrezanih rož lahko podaljšate tako, da vazo namesto z vodo napolnite z limonado. Pijača bo delovala antibakterijsko, sladkor pa bo nahranil stebelca. 

Težko zapirate zadrgo na hlačah ali jakni? Pomagajte si z milom – vtrite ga v zadrgo in ta bo ponovno lažje drsela. Milo namreč deluje kot lubrikant. Seveda bodite pazljivi, da ne boste namilili celotnega oblačila.

Ste si s kemičnim svinčnikom popisali vašo najljubšo srajco? Madež popršite z lakom za lase, nato pa ga popivnajte s papirnatim robčkom. Lak za lase vam bo prav tako pomagal pri odstranjevanju rdečega vina z bombažnih tkanin. Oblačilo je po nanosu laka seveda potrebno tudi oprati.

Vam je na obleko kapnil vosek? Vosek najprej postrgajte z nožem, nato na ta predel položite papirnati robček, nanj pa položite topel likalnik, ki bo preostali vosek spremenil v tekočino, ki jo bo vpil robček.

Za konec pa še nasvet za dame, ki rade nosijo najlonke. Vas, ko se jih dotaknete, strese elektrika? Težavo boste rešile, če si boste na dlani kapnile malo mehčalca in ga podrgnile po najlonkah.

Deli novico: