ŠIRIL LAŽI O MIGRANTIH: Ovadili so ga sodniku za prekrške

Kronika

Policija v Gospiću je sodniku za prekrške ovadila 34-letnika iz Otočca zaradi "izmišljevanja ali širjenja lažnih novic, s katerimi kali mir državljanov". Policija sumi, da si je moški izmislil, da so ga pretepli migranti, v resnici pa naj bi se napil in padel. Gre za prvo ovadbo na Hrvaškem zaradi širjenja lažnih informacij o migrantih.

Ovadeni moški je nameraval tudi pred televizijskimi kamerami pričati o domnevnem napadu, v katerem naj bi ga migranti v gozdu pretepli s koli. Na koncu pa se je izkazalo, da se je napil in da si je zgodbo izmislil kot izgovor zaradi zamude na delo, poroča danes Jutarnji list.

Kot dodaja, 34-letnik še zmeraj trdi, da je bil žrtev napada migrantov, ki jih je srečal v gozdu in nameraval fotografirati, da bi fotografije kot dokaz poslal policiji. Medtem naj bi začutil močan udarec z vejo po hrbtu. Ko je padal, naj bi ga udarili tudi v kolk.

Potem naj bi se z migranti pogovoril in so ga izpustili. Nato je poklical policijo, ki ga je zaslišala tudi na poligrafu, še piše časnik.

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve je v sredo opozorilo na vse več lažnih novic, ki se o migrantih in beguncih širijo na družbenih omrežjih. Državljane so pozvali, naj ne širijo lažnih informacij in vznemirljivih vesti, pa tudi opozorili, da bodo s tem storili prekršek ali celo kaznivo dejanje.

Deli novico:

sociala |  09 .11. 2018 ob  16: 36
-2
in seveda 70% slovencev ki živijo na sociali in nič ne delajo.mogoče pa tudi ti.
@IBRO |  09 .11. 2018 ob  11: 20
Točno tako.Skrivajo dejanske ilegalne prehode,ker če bi državljani vedeli koliko jih dejansko preživljamo po azilnih domovih,bi že prišlo do vstaje.
nn |  09 .11. 2018 ob  08: 56
Koliko podatkov pa prikrivajo policaji?
IBRO |  09 .11. 2018 ob  08: 23
potem je treba ovadit polovico policije, ki skriva podatke, da ne pride do upora.