SKOMINA OSTAJA V RUSIJI: Bo pravico na finalni tekmi mundiala delil Koprčan?

Šport

Do konca letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji je še osem tekem. Tam pa ostaja tudi najboljši slovenski nogometni sodnik Koprčan Damir Skomina. Četrtfinalne tekme bodo sodili Nestor Pitana, Milorad Mažić, Björn Kuipers in Sandro Ricci. V javnosti se že postavljajo vprašanja, ali bo Skomina tisti, ki bo sodil nogometno tekmo za anale, finale mundiala 2018.

Kar nekaj sodnikov je že zapustilo svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji. Razlog naj bi bilo nekvalitetno sojenje in nespoštovanje opozoril sodniškega šefa na Fifi Pierluigija Colline, naj sodniki spoštujejo pomoč videosodnikov (VAR). Zaradi slabega sojenja najbolj odmevata tekma med Nemčijo in Švedsko zaradi nedosojenega prekrška Boatenga za enajstmetrovko ter tekma med Srbijo in Švico zaradi nedosojenega prekrška nad Mitrovićem.

Glede na statistiko najboljši sodniki na mundialu sodijo na treh do štirih tekmah. Koprčan Damir Skomina je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji sodil že trikrat in de facto lahko računa na še eno priložnost.

V četrtfinalu bodo delili pravico Argentinec Nestor Pitana, ki bo sodil tekmo med Urugvajem in Francijo, Srb Milorad Mažić bo sodil dvoboj med Brazilijo in Belgijo, Björn  Kuipers bo sodil tekmo Švedske in Anglije, Brazilec Sandro Ricci pa tekmo med Rusijo in Hrvaško.

Deli novico:

Bravi |  05 .07. 2018 ob  13: 14
Skomina
Izolana |  05 .07. 2018 ob  10: 19
Bravo SKOMINA, čestitke.
Geza |  05 .07. 2018 ob  09: 43
En in edini je sodnik in to je BOG !