SLAVNI FUTUROLOG: Nesmrtnost na dosegu roke rojenih po 1970.

Vsi, ki so rojeni po letu 1970, bodo lahko, če bodo želeli, postali nesmrtni, je prepričan slavni futurolog dr. Ian Pearson.

V eni najbolj smelih tez doslej Pearson napoveduje, da bosta umetna inteligenca in genski inženiring do leta 2050 ljudem omogočila nesmrtnost, piše Daily Mail.

Po njegovem bosta starost in smrtnost postali 'stari novici', saj naj bi bili znanstveniki sposobni podaljšati pričakovano življenjsko dobo z upočasnitvijo staranja celic, lahko jih bodo celo pomlajevali.

Dr. Ian Pearson

Napredek na področju tehnologije oziroma umetne inteligence bo po prepričanju Pearsona privedel do razvoja mehaničnih teles, v katera bodo prenesli človekovo zavest po smrti njegovega biološkega telesa.

"Ljudje so vedno sanjali o nesmrtnosti," pravi slavni futurolog "in sedaj prihajamo v obdobje, v katerem bo tehnologija dosegla raven, ki bo znanstvenikom omogočila nekaj tako drznega."

Do leta 2050 naj bi bila tehnologija dostopna zgolj bogatim, 10 do 15 let pozneje pa tudi srednjemu sloju. "Če imete danes 50 let, imate precej dobre možnosti za večno življenje. Če ste mlajši od 40, pa vas tehnologija prihodnosti zagotovo pričakuje," je prepričan Pearson.

Naš "um" bomo lahko po njegovem shranili "na disk" in z mislimi komunicirali s komerkoli po svetu. Zavest naj bi preprosto "downloadali" v androidno telo v željenem delu sveta. Kako bo torej izgledala prihodnost? Glede na Pearsonove napovedi vznemirljivo, morda pa tudi precej strašljivo.

Deli novico:

Verjetno so se zatipkali |  25 .02. 2018 ob  15: 09
in je imel v mislih bolj leto 3050.