SLOVENSKI NASTOPI NA OI: Sedmo in osmo mesto najboljši današnji uvrstitvi

Alpska smučarja Štefan Hadalin in Klemen Kosi sta na prvi olimpijski preizkušnji, alpski kombinaciji, poskrbela za dve uvrstitvi med prvo deseterico. Hadalin je končal na osmem mestu, Kosi pa na desetem. Dobro so se odrezale tudi smučarske tekačice na olimpijskem sprintu. Anamarija Lampič je preizkušnjo končala na sedmem mestu.

Marcel Hirscher le dočakal olimpijsko zlato.

Novi olimpijski prvak v alpski kombinaciji je Marcel Hirscher. Avstrijski šampion je upravičil status favorita ter v Pyeongchangu osvojil svojo prvo zlato kolajno na olimpijskih igrah. Srebro in bron sta pripadla Francozoma Alexisu Pinturaultu in Victorju Muffat-Jeandetu. Slovenci se niso vmešali v boj za kolajne. Hadalin je končal na osmem mestu, Kosi pa na desetem.

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je olimpijski sprint v klasični tehniki končala na sedmem mestu in izenačila najboljšo slovensko uvrstitev v Pyeongchangu doslej. V svoji polfinalni skupini je bila četrta. Preizkušnjo je dobila Norvežanka Stina Nilsson pred branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Fallo in Rusinjo Julijo Belorukovo.

V četrtfinalu sta nastopili tudi Katja Višnar in Alenka Čebašek ter v svoji skupini zasedli četrto in šesto mesto, končno pa 16. in 30. na igrah. Že v kvalifikacijah so obtičali Nika Razinger ter oba moška predstavnika Miha Šimenc in Janez Lampič.

V kvalifikacijah nastope končala tudi dekarja v snežnem žlebu

Slovenska deskarja Tim Kevin Ravnjak in Tit Štante sta že končala nastope v snežnem žlebu, saj se nista uvrstila v prvo dvanajsterico, ki se bo v sredo pomerila za olimpijska odličja v Pyeongchangu. Ravnjak je osvojil 16. mesto, Štante pa 25. Najboljši med 29 kvalifikanti je bil Američan Shaun White.

V ženski konkurenci je slavila 17-letna ameriška deskarka Chloe Kim. Srebra se je veselila Kitajka Jiayu Liu, brona pa Američanka Arielle Gold. Slovenska deskarka Kaja Verdnik je svoje prve olimpijske igre pričakovano končala v ponedeljkovih kvalifikacijah snežnega žleba. Zasedla je 21. mesto.

Deli novico: