SNEG DO MORJA: Prihaja nova pošiljka (FOTO, VIDEO)

Slovenijo je danes pobelil sneg, tudi zaledje Istre, nekaj snežink pa je ob močni burji zaneslo vse do morja. A kot kaže, nas čaka nova pošiljka. Že iz torka na sredo bi lahko ponovno zapadel sneg, ki bi lahko znova dosegel tudi Obalo.

Zvečer bo ponehalo tudi rahlo sneženje v južnih krajih, ponehala bo tudi burja na Primorskem. Do jutra se bo od zahoda delno razjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -1, ob morju okoli 1 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pobegi pri Kopru

V nedeljo bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo vsaj dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do okoli 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek zjutraj bo delno jasno, čez dan se bo od zahoda nekoliko pooblačilo. Po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V torek bo pretežno oblačno.

Kot je na facebook strani zapisal Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon.si, naj bi iz torka na sredo in v sredo ponovno snežilo. Takrat lahko zapade po državi med 5 in 15 cm snega, lahko pa sneži tudi zelo blizu Obale. Dodaja, da do pusta otoplitev, ni pričakovati: "Pravzaprav še kakšen udarec zime je dokaj verjeten tudi v drugi polovici februarja, če ne kar v marcu."

Deli novico: