SRAMOTA ZA NZS: Izpoved Koprčanke, kako je uslužbenka popolnoma uničila njenega 15-letnega sina

Koper

Bralka iz Kopra se je obrnila na nas in nam zaupala svojo plat zgodbe, kako naj bi ženska z Nogometne zveze Slovenije (NZS) uničila nogometno sezono njenemu sinu. "Kdo bo zdaj otroku povedal, da ne more igrati na tekmah, ko pa vsak otrok sanja o prvi ligi in reprezentanci. Uničila ga je popolnoma," je prepričana.

Sin bralke iz Kopra je star 15 let. Lani, na začetku nogometne sezone, je začel trenirati v nogometnem klubu Železničar Divača, a že celo leto mu je onemogočeno igranje v prvi ligi U15. Ker je pred tem igral v tujini, namreč potrebuje dovoljenje za mednarodni prestop.

Primorski klub je vlogo podal na NZS, čakali so na odgovor UEFE, kar traja približno tri mesece. NZS naj bi ga prejela novembra, vendar tega tamkajšnja uslužbenka naj ne bi posredovala naprej, ne staršem, ne klubu, kar so nam v slednjem tudi potrdili.

Odgovor ležal v predalu

Kako do česa takega lahko sploh pride oz. zakaj odgovora niso posredovali naprej in ali bodo kakorkoli ukrepali glede domnevnega nevestnega dela uslužbenke, smo povprašali NZS, vendar odgovore še čakamo.

Minilo je več mesecev in kljub večkratnemu klicanju staršev se uslužbenka NZS na telefon ni niti oglašala. Ko so jo le priklicali, pa jim je obljubila, da bo preverila, nam je povedala mati 15-letnika. A tega odgovora od nje niso nikoli dobili, čeprav naj bi ležal v njenem predalu.

Pred približno enim mesecem pa so starši najeli odvetnika in z njegovo pomočjo prišli do odgovora. Izvedeli so, da naj bi UEFA že novembra poslala zavrnitev vloge. Morali bi jo dopolniti in še enkrat poslati, kar pa je sedaj že prepozno, saj je sezona že pri koncu, fant pa bo dopolnil 16 let in tako zaradi starosti ne bo nikoli mogel nastopiti v prvi ligi U15.

Njegova mati je nad zavlačevanjem in nevestnim delom uslužbenke ogorčena. Kot pravi, je otrok oškodovan za vse: "Kdo bo zdaj otroku povedal, da ne more igrati na tekmah, ko pa vsak otrok sanja o prvi ligi in reprezentanci. Uničila ga je popolnoma."

Deli novico:

koprcan |  11 .05. 2018 ob  17: 39
Trgovina z otroci med nogometnimi klubi, itd... je enako kot pedofilija, saj v klubih med trenerji so tudi pedofili, tako kot med duhovniki, itd..
@ Satir - Če si podrepnik nimaš kompleksov  |  11 .05. 2018 ob  15: 05
Družbe, kjer veljajo pravila naj uspe najboljši, že zdavnaj ni več. Večina staršev je hinavsko tiho, ker se bojijo, da bi (pa tudi sicer ga) umažejo ime otroka. Koprski nogomet, pa tudi širše je čisto navadna trgovina. Že v štartu ima glavno besedo manager in zelenica je le njegova trgovina oziroma bolj podjetje, ker za njega delujejo aktivno vsi od župana preko funkcionarjev kluba, trenerjev ( ki morajo ubogati) do sponzorjev. Tako je zelo, zelo res, da se v klubu ne selekcionira in napreduje po zasluženih uspehih posameznika............ A na žalost ni glavni problem le neuspeh posameznega otroka temveč podlost posameznikov, ki so udeleženi v tej trgovini, tudi z otroki , zaslužkarstvo na njih, ki ni majhno in siromašenje športa.
Zoga |  11 .05. 2018 ob  08: 40
Ilicic je igral v Bonifiki 2.liga se trudil in uspel. Selekcija med mladimi obstaja in je prav. Ce si dozorel za nogometasa si # fizično in phisično. Tisti ki odpadejo jim nekaj manka. Bilo to prav staršem ali ne.
Satir |  11 .05. 2018 ob  08: 25
Večina staršev na hrbtu svojih otrok zdravi lastne komplekse. Veliko otrok mora igrat nogomet zaradi svojih stršev. Moj je igral po lastni želji, nisem se vtikal v delo trenerja, mulo je bil kapetan Kopra v U14, pri petnajstih je nehal, ker je videl, da igrajo tekme tisti katerih starši se slinijo pri trenerju ali kako drugače, da vse deluje po zvezah in da nogomet ni pošten šport. Škoda, da je pustil, ko je že toliko dela in veselja vložil, čeprav v začetku nisem želel da igra nogomet. Pa nič zato. Njegova volja, njegova odločitev.
Sicer pa škoda za vse talente, ki jih nihče ne opazi, ki jim nihče ne pomaga, škoda za vse tiste otroke, ki zaradi staršev počnejo nekaj kar jim ni všeč, škoda za vse klube ki imajo igralce, ki zaradi svojih zvez le slabijo čepijo v ekipi, čeprav si tega ne zaslužijo. Škoda ker morajo cele generacije trpeti .... recimo napadalca ki ni koristen dokler ga ne zaprejo... a vam na koga kaj diši?
Ti BOBI pa marsikaj ne razumeš, udariš na prvo žogo, da bi ti bila satira kaj blizu ni za pričakovat, da bi povedano bilo lahko tudi razumljeno ne dobesedno ampak kot prispodoba ali v prenesenem smislu... ah kaj se bom ukvarjal s tem.
Sicer pa nič nimam proti mulcu, bolj pa proti zaplankanim staršem. pa pri vragu...kaj samo v Kopru lahko dečko trenira, ali pa bi se rada mamica na vsak način kregala?
@BOBO |  11 .05. 2018 ob  07: 57
Mnogokrat ,še posebej v nogometu ,zaradi prevelike želje po uspehu starši sploh ne delajo tistega kar je prav za otroka .
Sem preživel ogromno let na Bonifiki in ko vidiš vmešavanje staršev se sprašuješ zakaj niso oni na zelenici .
Žalostno ampak je tako .
@@@I FEEL Slovenia |  10 .05. 2018 ob  23: 19
Ne, najboljši ne delamo napak. Zato smo najboljši.
BOBO |  10 .05. 2018 ob  20: 49
-5
Ti Satir si pa poseben primerek , ki bi te lahko samo pljunil v obraz . Višek hinavščine. In ostali spodaj ste enaki . Nekdo je pač prizadet zaradi takšnega odnosa in prav je da družba ve , da ste tudi takšni izmečki nagomilani v naši bližini. Če boste imeli kdaj svoje otroke , boste videli kaj pomeni za otroka minimalna podpora pri vsakih dejavnostih , ki ga veselijo , ne pa mu po bližnjivah uničevati sanje. Otrok vidi stvari po svoje , vi pa dajmo udri po otroku , kaj tukaj pizdi. Kreteni!
BOBO |  10 .05. 2018 ob  20: 43
-3
Ma jaz ne vem , zakaj ste tako zlobni. Vsak starš , naredi za otroka vse , ker mu hoče najbolje . Vsaka mati bo svojemu otroku stala ob strani. Tusi , če je sin neuspešen , vedno mu bo mati hotela najbolje. Spomnite se malega Reneja , danes bi bil brez noge invalid , z uničenim življenjem in bi zagotovo imel težave. Posebno v današnjem svetu zlobnežev.
Če se je mati trudila svojega sina nekam uvrstiti je postopala prav. Tista gospa , ki bi pa morala posredovati podatke naprej , je pa navadna hinavka , ki nalašč škoduje posameznikom. Takšne ljudi je potrebno odstraniti iz družbe , ki naj bi skrbela za šport in mladino nasploh. Pa ni. Jutri bo nekdo delal diplomsko nalogo , ki jo je strokovna skupina dobro ocenila , pa ti jo tukaj neki član komisije označi za katastrofalno. Poglejte samo koliko ljudem , umetnikom so zagrenili življenje takšni ljudje , ki so se celo življenje ubadali z bedo , strokovnjaki s področja elektronike, Nikola Tesla , ki so mu nastavljali negativne predznake , pa so na koncu uspeli , nekateri pa so šele po smrti dobili priznanje.
Tu se gre za mladinca , ki bi rad samo treniral , pa ste napisali toliko negativnosti , skoraj bi ga najraje ubili. Kalko ste lahko takšni , da me je sram družbe v kateri živim. Tako so nacisti v svojem zgodnjem obdobju ovirali žide in čez deset let so jih pobijali .
satir |  10 .05. 2018 ob  19: 50
Še eno vprašanje. Kaj ta mali 15 letni biser je bil predober za tujino? Kaj so bili tujci ogroženi in jih je bilo sram igrat ob takem nogometnem fenomenu, da so raje vrnili v domovino?
Republika Istra |  10 .05. 2018 ob  19: 43
Tipično Slovensko , uslužbenka v Ljubljani nima časa saj mora v petek na vikend ob morju, vrne se v torek, v sredo ima ful gužvo in v četrtek se pač mora pripraviti za odhod na vikend v petek in tako živi velika večina uslužbencev v beli ljubljani ...js to je Slovenija.
Bigboss |  10 .05. 2018 ob  19: 15
Ja unicila mu je zivljenje res.

Dej dej s takjmi novicami.. kaj potem vam lahko vsak pise, ki ima ali misli, da ima kakrsen koli problem v lajfu? Bostw gukaj delili z nami.
Kp fen |  10 .05. 2018 ob  17: 24
13
sem mislu da imamo na Obali vec resnejsih tezav od te? In ta otrok ni prav nič uničen...ne nabijajte tam kjer ni treba
1