SRBSKI MEDIJI O GROŽNJAH KOSTIĆU: So ga uslužbenci Sove ustavljali na avtocesti?

Gospodarstvo

Midraga Kostića, lastnika MK Grup ter portoroškega Grand hotela Palace in dela Aerodroma Portorož v slovenski Istri - v zadnjem času v središču slovenske pozornosti zaradi namere za nakup Gorenjske banke – je po pisanju srbskim medijev dobri prijatelj z renomejem v slovenski poslovni skupnosti že lani opozoril, da se zanj pripravlja aretacija. In zakaj bi Slovenci želeli prijeti Kostića? Ker ne marajo srbskega kapitala, piše Miša Brkić v Nedeljniku, ki ga povzema Kurir.

O resnosti prijateljevega opozorila naj bi se Kostić prepričal tudi sam, potem ko so ga na avtocesti večkrat prestregli pripadniki slovenske varnostno-obveščevalne službe in ga spraševali po razlogih bivanja v Sloveniji. Poglavitni razlog nenaklonjenosti Slovenije Kostiću naj bi bil dejstvo, da je Srb. Tajkuni pa so po Brkićevem pisanju "levi, rdeči, komunisti".

"Oni so tisti, ki so preživeli tranzicijo, prepustili Janši in Bavčarju, da sta osamosvojila Slovenijo, potem pa najprej Janšo in sedaj še Bavčarja strpali v zapor, se nato reorganizirali na alternativni platformi in dejansko prevzeli oblast. Oni danes Sloveniji vladajo iz sence. To morda ni posrečena opcija, a druga je še hujša," je piscu dejal Kostićev prijatelj ter dodal: "Druga opcija je črna, Opus dei. Pojma nimaš, kako so oni močni in nevarni pri nas. A stari novi komunisti so bolj organizirani."

Avtor v tekstu, ki ga lahko v celoti preberete na tej povezavi, našteva, kako močan je bil v Sloveniji odpor proti prodaji državnega deleža Merkatorja Ivici Todoriću, pa kako so združene politično-medijske sile s spini in razkrivanjem poslovnih skrivnosti ustavile namero japonske družbe Panasonic, da bi povečala lastništvo v Gorenju. Prav tako naj bi s kislim nasmehom sprejeli prodajo Fructala srbskemu poslovnežu Slobodanu Radunu in tako dalje.

Kot navaja Brkić, aktualna slovenska vlada z Mirom Cerarjem na čelu ni nenaklonjena tujim investicijam, pri čemer naj bi državne družbe in podjetja v lastništvu paradržavnih institucij prodajala na zakonit način in v korist države ter državljanov. Nasprotno pa, tako srbski avtor, slovenska levica ne skriva odpora do ekspanzije srbskega kapitala, češ da 'provincializirajo' Slovenijo.

Ta opor naj bi izhajal iz tako imenovane globoke države, katere vladarji vladajo Sloveniji od njenega nastanka. Prek nevladne organizacije Forum 21 naj bi poskrbeli za dobro koordinirano, povezano interesno mrežo politikov in gospodarstvenikov, sistemsko hobotnico, ki obvladuje vse niti tako v politiki kot gospodarstvu. Avtor se v nadaljevanju dotakne tako imenovanih iz socialističnih časov uveljavljenih 'old boysov' in njihovih mladih naslednikov, ki so se, pazljivo rekrutirani, zlili v sistem državnih gospodarskih subjektov.

Deli novico:

nixonije |  01 .06. 2018 ob  18: 25
Naši tajkuni pa kupujejo po Srbiji. Zgleda da so se zmenili da ih težje zaloviš :). Nekateri omenjajo zli komunizam...ma kakšen komunizam. Vprašajte tega Kostića če mu je do kumunizma hehe. Kapitalitična mafija, ki smo je nehote dobili, ko smo iskali socialni kapitalizam. Vsi vemo dobro imena, ki so nas do tukaj pripeljala pod raznoraznimi patiotskimi izjavami.
Zu |  25 .05. 2018 ob  20: 38
Kar je napisano je vse resnicno..dokler imamo levico na celu bo vedno slabse!!
seeden |  25 .05. 2018 ob  17: 59
problem je v tem, da smo sprejeli protitajkunsko zakonodajo, ki pa velja samo za slovenske državljane. ostali pa se norčujejo iz nas...,
@pinko.palinko |  25 .05. 2018 ob  15: 07
Velikokrat smo te ujeli,da bluziš, zdaj ti ne verjame nobeden
iii |  25 .05. 2018 ob  11: 10
@iii

Bolj slovenski ne morem biti. Born and raised, že nekaj generacij.
Ne vem pa kaj igra to kakršnokoli vlogo? Se počutiš več vrednega če nekomu izjaviš kaj takega?
Samo potrjuješ "tovarniške nastavitve" s to izjavo. Že po defaultu al kako že?
@iii |  25 .05. 2018 ob  10: 55
-3
ti si pa bolj malo slovenec ( slovenac ! )...; se motim ?
iii |  25 .05. 2018 ob  10: 08
Ne vem zakaj se mi tale članek zdi povsem verjeten. Slovenci znamo res biti takšni. Pokupovali smo po Srbiji vse kar se je kupiti dalo, preselili tam vse možne tovarne in proizvodnjo. Ko pa bi nekdo od tam vložil kapital k nam....opa......"nau' šlo"!

Delam v gospodarstvu in povem to iz izkušenj, kapital je kapital. Ne glede od kod je. Če lahko Kitajci kupujejo po USA podjetja, Indijci po GB, Japonci povsod po svetu....ne vidim razloga zakaj nekdo ne bi kupovali pri nas. Ne glede na to od kod je.
Vem pa da Slovenci imamo že po "tovarniških nastavitvah" alergijo na vse kar je južno od Kolpe, ampak hoteli smo iz socializma v kapitalizem in v tržno gospodarstvo. No tu ga imamo, ampak je kar selektivno, se vam ne zdi?
Kot da  |  25 .05. 2018 ob  08: 16
bi sam veliki Janez Janša napisal ta članek. Že 1000 X slišane vedno ene in iste pravljice za brezumne ovce!

Najbolj zanima pa je tista, da Sova prestreza in zaslišuje ljudi. Od svojega nastanka do danes Sova nikoli ni imela takšnih pooblastil!
Tati |  25 .05. 2018 ob  08: 13
@StrupeniAdi
Gantar župan ? Bog pomagaj
StrupeniAdi |  25 .05. 2018 ob  00: 34
lp Nasploh je ta Kostič pravi tajkun ,tisti iz špice(ti so povezani z samim državnim vrhom)Ni mi kaj dosti simpatičen saj v Portorožu pravijo kot da ga ni .Še intervjuja ni dal nobenega kolikor jaz vem.Skratka ni tip človeka ki bi se vključil kakorkoli v okolje.kar se v majhnem kraju še bolj opazi.Morda se bo z Gantarjem( verjetnim novim županom)stvar spremenila kar pa dvomim .Kostič baje naj ne bi bil naklonjen barantanjem z majhnimi ribami.......
StrupeniAdi |  25 .05. 2018 ob  00: 28
lp
Nažalost je je vloga Slovenije bila že določena po 90-tih.Mala mafijska državica in smetišće Balkana.To je nekdo zapisal že pred leti in se mi nekako dozdeva da se ni velko zmotil.
Bwaaaaa |  24 .05. 2018 ob  21: 58
To pa je smeh. Zakasj balkancem ne prodat? Poglejte Mercatorf in Agrokor in Drogokolinsko ter Atlantic ...unicijo in preselijo k sebi...vsi isti
1