ŠTIRI MESECE PRED VOLITVAMI: Vodi Lista Marjana Šarca

Slovenija

Volivci štiri mesece pred parlamentarnimi volitvami največji delež glasov namenjajo Listi Marjana Šarca, in sicer 19,5 odstotka. Drugo največje število glasov bi dobila stranka SD, 13,1 odstotka, na tretjem mestu pa bi bila z 11,4 odstotka SDS, kaže anketa Dela.

Prvim trem omenjenim strankam sledijo SMC s 7,8-odstotno, Levica s 5,5-odstotno, NSi s 5,3-odstotno in DeSUS s 3,5-odstotno podporo. Anketa je zaznala tudi Stranko Alenke Bratušek (1,7-odstotka), Zelene Slovenije (1,6 odstotka), SNS (1,5 odstotka) in Dobro državo (1,5 odstotka). Katero drugo stranko bi volilo 5,6 odstotka, nobene pa 5,2 odstotka vprašanih. Volitev se ne bi udeležilo 10,5 odstotka anketiranih, 6,3 odstotka pa jih je bilo neodločenih.

Lista Marjana Šarca je v tokratnem merjenju prejela sedem odstotnih točk več kot januarja. SD je svoj rezultat izboljšala za dobre pol odstotne točke, medtem ko ga je SDS poslabšala za štiri odstotne točke, kar je najslabši rezultat v zadnjem letu. V časniku Delo ugotavljajo, da naj bi bil takšen upad podpore SDS predvsem posledica razkritja spornega posojila, ki ga je stranka najela pri Dijani Đuđić.

Odkar je v stranki NSi prišlo do zamenjave vodstva, se je njena podpora zmanjšala, a je Matej Tonin, njen novi vodja, zabeležil najvišji skok povprečne ocene navzgor.

Delo vlade anketirani tokrat ocenjujejo s srednjo oceno 2,56

Spletno in telefonsko anketo je izvedel Delo Stik med 1. in 6. februarjem med 1009 vprašanimi.

Z njenim delom je zelo zadovoljen odstotek anketiranih, še 12,1 odstotka pa jih je zadovoljnih. Da so z njenim delom srednje zadovoljni, jih je odgovorilo 42,9 odstotka. Medtem jih 28,8 odstotka delo vlade ocenjuje kot negativno, 14,4 odstotka pa kot zelo negativno. 0,8 odstotka vprašanih je bilo neodločenih.

Delo DZ kot zelo pozitivno ocenjuje 0,9 odstotka anketiranih, kot pozitivno pa 9,9 odstotka. Srednje zadovoljnih je 45,4 odstotka, za 31 odstotkov pa je delo DZ negativno. Kot zelo negativno njegovo delo ocenjuje 10,8 odstotka anketiranih, dva odstotka pa jih je ostalo neopredeljenih.

Na vrhu barometra priljubljenosti politikov ni sprememb

Predsednik republike Borut Pahor je še vedno najbolj priljubljen politik, Šarec pa se je utrdil na drugem mestu. Od tretjega do petega mesta sledijo evropska komisarka Violeta Bulc, evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon in predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Do desetega mesta so se zvrstili še kmetijski minister in predsednik SD Dejan Židan, vodja NSi Matej Tonin, evropska poslanka Romana Tomc, poslanec SD in podpredsednik DZ Matjaž Nemec ter evropski poslanec Igor Šoltes.

Deli novico:

copi | danes ob 09:32  |  13 .02. 2018 ob  10: 17
-1
Ce kot duhovnost mislis na krscansko vero in pripadajoco cerkev, je ta s svojim izdajstvom naci fasizmu hotela uniciti slovenski narod. Tako da ce bi bilo za cerkev danes Slovenija in slovenci ne bi obstajali.
copi |  13 .02. 2018 ob  09: 32
Zmaga demokratičnih strank bo zmaga kulture življenje, blaginje in srečne prihodnosti. Kdor bo volil SD, SMC, DeSUS, derivate Levice ali Listo Marjana Šarca, pa bo osebno odgovoren za dolgoročno duhovno in materialno revščino, ki vodi v neogibno izginotje Slovenk in Slovencev.
polh |  12 .02. 2018 ob  19: 01
avstroogrska reši slo
Sime |  12 .02. 2018 ob  17: 59
Prodana dusa , stricev iz ozadja
@Napoved strategije Šarca | danes ob 09:41 | danes ob 11:28 | danes ob 13:39  |  12 .02. 2018 ob  14: 39
Se razumes ben ti ne? Zato smo banke resevali z DENARJEM DAVKOPLACEVALCEV (in tudi v Italiji, Nemciji, AmerikI). Torej SOCIALIZEM za bogate in KAPITALIZEM za revne.

To da je treba prvo sparat in potem investirat je tipicno neoliberalisticna teorija. Kako lahko nekdo spara CE NIMA NIC?
Prvo drzava ustvari denar, ga razedli v sistem in potem se lahko spara. Torej se zacne zmiraj od drzave.

"Vlada je izkoristila ugodne razmere in se že na začetku leta dolgoročno zadolžila za 1,3 milijarde evrov. Donos je nižji od vseh dozdajšnjih zadolžitev. Obresti pa še vedno močno zajedajo v proračun. "


Kje je Cerar vlozil v gospodarstvo v infrastrukturo? Jaz nisem videl nobenih subvencij.
In ce bi to naredil bi naredil z ZADOLZEVANJEM , kot vidis na zgornjem citatu. Linka ne bom dal, ker tej od regionala so mi ze zbrisali, se bojijo kokurence.
@Napoved strategije Šarca | danes ob 09:41 | danes ob 11:28 |  12 .02. 2018 ob  13: 39
Se pa res razumeš na ekonomijo. Ti bi državo zadolževal v nedogled za socialo (brezglavo bi delil) namesto za investicije. Ko bi naredil ful pufa, bi pa imel vedno manj denarja za investicije IN SOCIALO Ker kredite se pač mora vračat.. Na srednji rok bi bili vsi samo še večji reveži in od tega bi imele korist izključno banke. V resnici se samo pretvarjaš, da si socialist, dejansko si pa najhujša oblika bankster-liberalca

Pametni gospodarji ne porabijo več kot ustvarijo in zmanjšajo zakreditiranost na nek vzdržen nivo. Ta vlada na račun stabilizacije javnih financ in večjega zaupanja tujih trgov plača 250 mio € / leto manj samo za obresti. In ta denar se vlaga v infrastrukturo, gospodarstvo. Na račun tega so dodatna delovna mesta, plače, davki in prispevki.

Vtupi si v glavo, da ne moreš živet od socialnih transferov, ampak samo OD DELA!
Napoved strategije Šarca | danes ob 09:41  |  12 .02. 2018 ob  11: 28
"Najprej Zares, potem Pozitivna Slovenija, potem Zavezništvo AB, sledil je SMC in zdaj Šarec. Edino SMC je znal sestaviti vlado, stabilizirat finance, zagotoviti politični mir, rešil je državo pred bankrotom in prihodom trojke (domoljubi iz SDS so jo vabili!) in vsi kazalci grejo navzgor. Edino logično je, da je SMC marsikomu v napoto, ker z njimi ne morejo mutit kot bi želeli. Verjetno jih ne morejo imet pod kontrolo za delat to, kar nekateri že 25 let obvladajo vrhunsko. "

Ma kje zivis ti? Cerar je absolutni neoliberalist in psicek evrope. Pred "bankrotom" (ki ga ni bilo na vidiku, saj je Jansa klical trojko brez nobenega raloga) je "resila" drzavo Bratuscek ki je dala v vstavo financno pravilo. Kar ni uspelo niti Jansi, ki je pa lobiral za to. Financno pravilo pomeni konec sociale, saj mora biti drzava na nuli ali plusu na koncem stanju bilance. Slisi se lepo, a vendar minus na bilanci drzeve gre za socialne zadeve torej VEDNO za NAROD. Lahko ze vidimo pri socialni pomoci efekte: zdaj drzavljanom gledajo premozenje za dobit socialo. In ce imas en kos gozda v PM vreden NIC di je ne dajo. In sledijo solstvo, kultura, zdravstvo itd.

Financni kazalci so boljsi v celi EU, celo Italija malo napreduje (ceprav je zadnja po rasti) za to ni zasluzen Cerar.
Cerar je kriv podpihovanja sovrazstva, do migrantov (zica na meji) in do delavcev (on bi poslal vojsko in policijo na protestnike). Cerar je en kos dreka ki nima pojma kaj je relalno zivljenje, se manj kaj je EKONOMIJA.

@@napoved strategije sarca |  12 .02. 2018 ob  11: 10
Koncno pametna ugotovitev.Boljse bilo kdo kot Jocker.
@ napoved strategije šarca  |  12 .02. 2018 ob  10: 57
Za nas v Kopru bo boljše vse od tega kar imamo zdaj
delo stik |  12 .02. 2018 ob  10: 39
je opravilo raziskavo na vorcu 1007 preostalih naroćnikov dela...
Volitve od k...a |  12 .02. 2018 ob  10: 25
Boljse kredit v Bosni kot na NLB brez obresti in v skodo drzavljanov.
Volitve od k...a | danes ob 09:56 |  12 .02. 2018 ob  10: 05
-1
Očitno ne živimo v isti Sloveniji ali si pa SDS-ovca. #poceni_kredit #ĐuĐiĆ #domoljupci
1