STRAH PRED VRAČANJEM MIGRANTOV: Italija zagrozila z zaprtjem letališč

Svet

Po novici, da naj bi Nemčija v Italijo poslala skupino zavrnjenih migrantov, je italijanski notranji minister Matteo Salvini včeraj zagrozil z zaprtjem letališč. "Če kdo, v Berlinu ali Bruslju, načrtuje, da bo tu odvrgel desetine migrantov z nepooblaščenih čarterjev, se mora zavedati, da nima in ne bo imel na voljo nobenega letališča," je dejal.

Oblasti na Bavarskem, kjer bodo prihodnji teden regionalne volitve, se zavzemajo za ostrejšo politiko do migrantov kot osrednja vlada v Berlinu. Med drugim se zavzemajo za krepitev nadzora na mejah in vzpostavitev lastnega azilnega urada, s čimer bi lahko pospešili deportacijo migrantov, ki jim je bila zavrnjena prošnja za azil v Nemčiji.

Uslužbenci na letališču v Münchnu so za nemško tiskovno agencijo dpa povedali, da bavarske deželne oblasti v prihodnjih dneh načrtujejo prvo večjo deportacijo migrantov, ki so se v EU prvič registrirali v Italiji. V to državo naj bi jih vrnili s čarterskimi leti v spremstvu bavarske policije. Bavarsko notranje ministrstvo te informacije ni niti potrdilo niti zanikalo. "Zapiramo letališča, tako kot smo že zaprli pristanišča," je na to s tvitom odgovoril Salvini.

Nova populistična vlada v Italiji je zavzela ostro politiko do priseljencev. Odločno nasprotuje dublinski uredbi, po kateri morajo prosilci za azil vložiti prošnjo za azil v prvi članici EU, v kateri vstopijo v povezavo. Zaradi tega je veliko breme migrantov in beguncev na sredozemskih državah, čeprav je njihov končni cilj ponavadi Nemčija.

Deli novico:

yasuo |  08 .10. 2018 ob  21: 04
nič bat
naši levaki potrebujejo nove volivce in jih bodo rade volje sprejeli
Vsi |  08 .10. 2018 ob  11: 21
bodo počasi začeli čistit,samo naši levaki bi jih še vedno uvažali.Seveda,ker smo največji in najbogatejši v EU!?
zakaj |  08 .10. 2018 ob  11: 07
je ta vlada POPULISTIČNA? Ker izvaja ukrepe, ki so normalni za vsakega s kančkom zdrave pameti?