STRMOGLAVILO VOJAŠKO LETALO Z 250 POTNIKI: O preživelih ne poročajo

Svet

V današnjem strmoglavljenju vojaškega letala v Alžiriji je umrlo najmanj 257 ljudi, večinoma pripadnikov vojske in njihovih družinskih članov, je sporočilo alžirsko obrambno ministrstvo. Vzrok strmoglavljenja še ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.

Letalo Iljušin 76 je strmoglavilo davi na vojaškem letališču Boufarik, ki leži približno 30 kilometrov južno od prestolnice Alžir.

Po navedbah obrambnega ministrstva je med žrtvami deset članov posadke ter 247 potnikov. Med slednjimi prevladujejo pripadniki alžirske vojske in njihovi družinski člani. Morebitnih preživelih ministrstvo ne omenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Koliko ljudi je bilo na krovu letala, ni znano. Alžirski mediji so sprva poročali, da je bilo na letalu med 100 in 200 pripadnikov vojaškega osebja, a kot kaže, jih je bilo več.

Med smrtnimi žrtvami je po poročanju britanskega BBC tudi najmanj 26 pripadnikov Fronte Polisario, gibanja, ki si prizadeva za neodvisnost Zahodne Sahare.

Alžirske televizije prenašajo posnetke gorečega letala na travniku ob letališču, na prizorišču pa so številna reševalna vozila, ki ranjene prevažajo v bolnišnice.

Alžirsko ministrstvo za obrambo je sporočilo, da je načelnik generalštaba alžirske vojske že odpotoval na kraj strmoglavljenja, o strmoglavljenju pa so uvedli preiskavo.

Pred štirimi leti je v Alžiriji strmoglavilo vojaško letalo z vojaškim osebjem in družinskimi člani, pri čemer je umrlo 77 ljudi.

Deli novico: