SUMLJIVA POŠILJKA V HRAMU DEMOKRACIJE: Komu je bila namenjena?

Slovenija

Ljubljanske policiste so nekaj pred 11. uro obvestili o sumljivi pošiljki, ki so jo prejeli v prostorih državnega zbora v Šubičevi ulici v Ljubljani. V kuverti je bil zapakiran zrezek, priloženo je bilo tudi podpisano pismo pošiljatelja, so sporočili ljubljanski policisti. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil.

Kot so navedli na Policijski upravi Ljubljana, je bila pošiljka naslovljena na predsednika DZ Milana Brgleza. Na kraju so posredovali policisti, ki so kraj zavarovali. Prav tako je na kraj prišlo 12 gasilcev, ki so ukrepali v skladu s protokolom, ko gre za sumljivo pošiljko.

Zavarovali so kraj in ploščad, zato je bila od 11.30 do 13. ure polovica vozišča Šubičeve ulice zaprta za promet in se je promet odvijal izmenično enosmerno.

Policisti so ugotovili, da je pošta v vložišče DZ prispela danes. Pošto je prevzela zaposlena, ki je ob prevzemu pisemske ovojnice v notranjosti zaznala sumljiv predmet. Pošiljke ni odpirala.

Na inštitutu za mikrobiologijo veterinarske fakultete so ugotovili, da je test za antraks negativen. Sicer pa je bilo zaradi kontakta s pisemsko ovojnico med 10.30 in 15. uro v karanteni pet oseb, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Deli novico:

banda politična |  13 .04. 2018 ob  12: 09
s5 na žalost falš alarm................................
Gestell |  13 .04. 2018 ob  10: 42
ničesar ne bo spremenila nobena pošiljka - potrebno bi bilo poseči po drugih in/ali drugačnih orodjih !!... ( Fichte.press )
F |  12 .04. 2018 ob  23: 05
Malo so si hoteli fraj vzet
Fail |  12 .04. 2018 ob  20: 58
me zanima kako jih ne briga da na tisti ploščadi pred Drž. Zbor Stavbo, v malem gozdićku, so potleh fakin igle od narkomanov. A smo res taka država da so te smeti pred eno glavnih političnih stavb v slo .. sicer je to problematika po celi LJ, ampak na takem območju, pred to stavbo , še posebej je to center, to bi mogli še tolko več pazit.