TAKIH 'NAPAK' NE ODPUŠČAJO: Kolegi odstavili podpredsednika

Svet

Evropski parlament je danes odstavil svojega podpredsednika Ryszarda Czarneckega (ECR), ker je žalil poslansko kolegico Rozo von Thun. Za odstavitev Poljaka s položaja je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu glasovalo 447 poslancev, 196 jih je bilo proti.

Ryszard Czarnecki

Czarnecki, ki prihaja iz vrst vladajoče poljske stranke Zakon in pravičnost (PiS), se je znašel pod plazom kritik, ker je evroposlanko Rozo von Thun (EPP) primerjal s tistimi, ki so v drugi svetovni vojni sodelovali z nacisti in jim izdajali Jude. S tem se je odzval na izjave poslanke v nemški oddaji, v kateri je posvarila pred nevarnostmi spornih reform poljske vlade za demokracijo na Poljskem.

Zaradi njegovih izjav je odstavitev Czarneckega s podpredsedniškega položaja zahtevalo več vodij političnih skupin v Evropskem parlamentu.

Roza von Thun

Czarnecki po odstavitvi ostaja evropski poslanec. Na podpredsedniškem mestu ga bo po neuradnih informacijah nasledil eden od kolegov iz njegove skupine konservativcev in reformistov (ECR), najverjetneje prav tako Poljak.

Deli novico:

jeti |  08 .02. 2018 ob  23: 55
Kaj si pa misli "enakopravni" poljak da lahko kar tako pljuva po "enakopravni" gospe VON...