TEKMA ZAPRTA ZA JAVNOST: Ankarančani so se razšli z neodločenim izidom

Šport

Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Aluminija so se v zaostali tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

V vetrovni Ajdovščini sta Ankaran in Aluminij pred zaprtimi vrati igrala zaostalo tekmo iz jesenskega dela. Kidričani so bili večino obračuna boljši tekmec in vodili vse do izdihljajev obračuna, ko je Vedran Gerc s svojim prvencem prinesel točko Primorcem.

Prvi polčas so zasluženo dobili Kidričani, ki so bili večji del boljši in konkretnejši tekmec. "Domači" so zagrozili praktično le dvakrat v prvih 45 minutah, ko je Tim Vodeb v 17. minuti z 20 metrov močno sprožil, Luka Janžekovič pa se je žoge toliko dotaknil, da je ta zletela čez gol, v 45. pa se je v priložnosti spet znašel Vodeb, a je žoga končala v kotu.

Ankarančani bodo v 19. krogu v soboto v Novi Gorici gostili kranjski Triglav, Kidričani pa bodo gostovali v Mariboru.

Zatem pa so začeli nizati priložnosti gosti. V 19. minuti je prvič poskusil Ibrahim Mensah iz bližine z desne strani, v 25. je Marko Nunić sprožil malce z leve strani, v 27. pa je z glavo poskusil še Josip Zeba, vsakokrat pa je bil na mestu Primož Bužan.

V 32. minuti je iz bližine zgrešil cilj Nik Marinšek, sedem minut zatem je Bužan znova dobro posredoval po Mensahovem strelu, isti igralec pa je v 40. minuti povedel Aluminij v vodstvo, potem ko je z glavo zadel po podaji Maria Jurčevića z leve strani.

Gosti so imeli novo lepo priložnost v 47. minuti, ko je Marinšek s 14 metrov žogo poslal malo mimo vrat, tri minute zatem pa je Bužan obranil strel Nunića z glavo iz bližine. V 57. minuti je mimo gola žogo poslal še Denis Šme, 19 minut pozneje pa je Alen Krajnc s 14 metrov zadel še prečko Ankaranovega gola.

V 79. minuti je do novega strela prišel Nunić, strel z desne strani je znova ustavil Bužan. V 90. minuti pa so gostitelji tekme prišli do izenačenja, ko je žoga prišla do Vedrana Gerca, ta pa je malce znotraj kazenskega prostora sprožil in z nizkim strelom premagal Janžekoviča.


* Mestni stadion Ajdovščina, brez gledalcev, sodniki: Goričan (Lope pri Poljčanah), Friš (Sladki Vrh) in Perger (Limbuš).
* Strelca: 0:1 Mensah (40.), 1:1 Gerc (90.).
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar (od 79. Matošević), Pahor, Badžim, Mate, Šolaja (od 63. Smiljanić), Burkić, Suljić, Vodeb, Bordon, Gerc.
* Aluminij: Janžekovič, Jurčević, Šme, Zeba, Jakšić, Petrovič, Vrbanec, Krajnc, Marinšek, Mensah (od 70. Štor), Nunić.
* Rumeni kartoni: Vodeb, Gerc; Zeba.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

rekorderji bravo |  21 .02. 2018 ob  14: 17
Če ne drugo so Ankarančani rekorderji po igranju domačih tekem na 3(treh) različnih stadionih...tega še Real Madrid ne premore....zapisali so se v zgodovino 1.slovenske lige.
NZS kritik |  21 .02. 2018 ob  09: 43
Spet tekma brez gledalcev...oz pred zaprtimi vrati....zopet uprava ni pravočasno prijavila tekmo na upravno enoto....razpisali so se tudi v Ankaranski upravi,da jim ni prav da javnost kritizira njihovo (ne)delo...saj je tudi tekma v Dravogradu s strani NZS določena pred zaprtimi vrati,ej za tekmo v Dravogradu ste vedeli že mesece da igrate v tem datumu in proti Triglavu,zakaj je niste prijavili...najverjetneje pozabili.../sedaj jo igrate celo v Novi Gorici,ker vam v Dravogradu najverjetneje ne dovolijo,saj so oni odigrali nekaj prijateljskih tekem sedaj v tem vremenu,pa še na njihovi spletni strani so se pohvalili,kako hitro znajo usposobiti igralno površino v teh pogojih,in odgovorni na NZS zopet nič...če se ne motim je Ankaranska ekipa odigrala že trejo tekmo brez gledalcev in ta vikend bo še četrto in to brez ene same sankcije,BRAVOOOO NZS in vsaka čast vsem ostalim klubom v 1ligi ,da to brez odzivov dopuščajo...verjetno bi Maribor ali Olimpija ali Domžale dobile mastno denarno kazen.če bi se jim to pripetilo samo enkrat.....pa tako naprej gospodje na NZS....(urejene klube pa po hitrem postopku v 4.ligo)