TO KOZMETIČNA INDUSTRIJA SKRIVA PRED VAMI: 10 trikov za lepšo kožo

Zdravje

Negovana koža veliko pove tudi o vašem splošnem zdravstvenem stanju. Obstaja vrsta trikov, ki jih lahko začnete uporabljati že danes. Take nasvete boste težko dobili od dermatologov ali predstavnikov kozmetične industrije, piše Healthy Magazine. Učinki bodo vidni na vaši koži, pa tudi dobrem počutju nasploh.

1. Zmanjšajte vnos kofeina. Čeprav imamo vsi radi jutranjo kavico, mnogi ne vedo, da kofein izsušuje kožo. Podobno kot pri alkoholu se pri presnovi v jetrih izločajo toksini. Namesto kave zjutraj popijte vodo z limono in zeliščne čaje.

2. Večerno 'neumivanje' obraza – mnogi gredo v posteljo brez tega rituala, a pomislite, da se po koncu dneva na vašem obrazu nakopiči vse, s čimer ste skozi dan prišli v stik.

3. Čiščenje – želite si čisto kožo, vendar pazite, da ne uporabljate preveč agresivnih sredstev, ki sperejo naravna olja s kože.

4. Piling je odličen za vzdrževanje zdrave kože, a nikar ne pretiravajte, da ne boste dosegli nasprotnega učinka. S pilingom boste odstranili odmrle celice, pri čemer pa lahko poškodujete kožo. Doma si pripravite piling z limoninim sokom, da ne boste zapravljali denarja.

5. Uporabljajte serume, bogate z antioksidanti – vitamini E in C, reservatolom –, saj ti pomagajo nevtralizirati proste radikale, ki uničujejo kolagen.

6. Ne tuširajte se z vročo vodo. Kljub sproščujočemu učinku tople vode, lahko ta poškoduje kožo in jo oropa naravnih olj, če je temperatura previsoka. Prav tako se po tuširanju ne brišite, pač pa odvečno vodo le popivnajte.

7. Pazite na prehrano. Poskrbite, da uživate veliko esencialnih maščobnih kislin, saj bodo poskrbele za zdravljenje vnetij, ki poškodujejo kožo in jo gubajo. Našli jih boste v mandljih, tuni in lososu.

8. Izogibajte se stresu – ta povzroča nastajanje gub in aken. Ko smo pod stresom, se namreč poruši hormonsko ravnovesje, kar občuti tudi naša koža.

9. Zmanjšajte vnos soli. Pri tem morate paziti, da ne presolite jedi, pa tudi na sol, ki je skrita v nekaterih proizvodih. Zaradi preveč soli lahko koža in oči izgledajo otečene.

10. Masaža obraza. Ne le da je občutek odličen, masaža obraza tudi upočasnjuje njegovo staranje. Izboljša se cirkulacija, z več kisika, ki pride v kožo, pa se poveča tudi nastajanje kolagena.

Deli novico:

Zajčica |  04 .03. 2018 ob  09: 25
In veliko sexa.