TO VAS BO ŠOKIRALO: Poznate pravilen zapis črke g? (VIDEO)

Zadnja raziskava je pokazala, da mnogi še vedno ne poznajo pravilne oblike zapisa črke g. Do tega odkritja so prišli na univerzi Johns Hopkins.

Poleg tega da mnogi ne poznajo pravilnega zapisa male črke g, večina anketirancev tudi ni vedela, da obstajata dve pravilni obliki zapisa črke g. Ena je krožna oblika brez zgornje kljukice (spodaj na sliki), druga (številka tri v posnetku) pa z dvema krogoma in zgornjo kljukico.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da je temu tako, ker se v šoli nikoli nismo učili, kako izgleda tiskana oblika črke g, zato temu ne namenjamo pozornosti, piše Daily Mail.

V raziskavi so anketirance prosili, da napišejo obe verziji črke g, a od 38 oseb je samo ena poznala pravilen odgovor"Udeleženci sploh niso vedeli, da obstajata dva različna zapisa. Ko smo jim povedali, da obstajata, nam nekateri od njih tega sploh niso verjeli," je dejal Kimberly Wong, eden od avtorjev raziskave.

V drugem delu testa je 25 udeležencev izbiralo pravilen zapis izmed ponujenih. Samo sedem jih je pravilno odgovorilo. Pa vi, poznate pravilen odgovor? Poglejte si video posnetek.

Deli novico: