TRAGEDIJA NA SICILIJI: Narasla reka utopila dve družini z majhnimi otroki

Svet

Na Siciliji je v hudem neurju umrlo 12 ljudi, enega človeka še pogrešajo. Največ žrtev je zahtevala narasla reka blizu Palerma, kjer so potapljači minulo noč iz poplavljene hiše potegnili devet trupel, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vremenoslovci močno deževje napovedujejo tudi za danes (fotografija je simbolična).

Nesreča se je zgodila v kraju Casteldaccia nedaleč od Palerma, kjer je zaradi obilnega deževja hitro narasla tamkajšnja reka. Žrtve so člani dveh družin, med njimi tudi otroci, stari med tri in 15 let, poročajo italijanski mediji. Župan Casteldaccie Giovanni Di Giacinto je poudaril, da gre za veliko tragedijo.

Trem ljudem je iz hiše uspelo pobegniti, med njimi enemu tako, da je splezal na drevo, poroča tiskovna agencija Agi.

Deseto smrtno žrtev je neurje zahtevalo v kraju Vicari. Blizu Agrigenta pa sta umrla moški in ženska, potem ko je njun avtomobil odnesel narasel potok. V mestu Corleone pa pogrešajo enega človeka.

Neurja z močnim vetrom in obilnim dežjem, ki po vsej Italiji pustošijo že teden dni, so zahtevala skupno že najmanj 27 smrtnih žrtev, povzročila pa so tudi veliko gmotno škodo. Med najhuje prizadetimi je dežela Veneto na severu Italije, ki jo bo danes obiskal italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Deli novico:

Huso |  05 .11. 2018 ob  12: 12
Gledal sem posnetek tsunamija na Japonskem.Skupina je bila na bloku snemala,drla na ljudi in opozarjala...ko nic od tega..normalno so vozili po cesti glih kot bi sel iz sluzbe domou...potem pa jih je zalilo z 4m visoke vode.
Kaj naj clovek rece?!
Z zakonom |  04 .11. 2018 ob  11: 20
prepovedat objavljanje "simboličnih" fotografij.