TRAGEDIJA TURISTIČNEGA HELIKOPTERJA: Pet mrtvih, a pilot se je rešil (VIDEO, FOTO)

Svet

V nedeljo zvečer se je v Vzhodno reko blizu županove graščine Gracie mansion v New Yorku zrušil turistični helikopter podjetja Liberty, pri čemer je umrlo vseh pet potnikov. Nesrečo je preživel le pilot, ki se je iz helikopterja rešil sam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Helikopter, ki je v nedeljo okoli 19. ure po lokalnem času padel v mrzlo reko ob vzhodni strani Manhattna, se je počasi spuščal proti Vzhodni reki in se nato obrnil naokrog, kar je otežilo delo reševalcem, ki so prispeli skoraj nemudoma.

Pilot se je izvlekel na površje, iz vode ga je pobral vlačilec, potnike pa so na površje potegnili gasilski in policijski potapljači, ki jih je ob mrazu pri reševanju oviral še močan tok reke.

Potapljači so se morali potopiti kar 15 metrov globoko v ledeno mrzlo reko, da so dosegli potnike. Ti so bili pripeti tudi z varnostnim pasom, zato je njihovo reševanje trajalo še dlje, je novinarjem povedal poveljnik gasilcev Daniel Nigro.

Na kraju nesreče sta umrli dve osebi. Tri potnike pa so reševalci prepeljali v bolnišnico, kjer so kasneje podlegli poškodbam.

Vzrok nesreče še preiskujejo, vendar pa prve informacije kažejo, da se je helikopterju "eurocopter AS 350" pokvaril motor. Prav tak helikopter istega podjetja je leta 2009 nad New Yorkom trčil z majhnim zasebnim letalom, pri čemer je umrlo devet ljudi.

Nebo nad New Yorkom je polno raznih letečih naprav od majhnih letal do helikopterjev, kot so medijski, reševalni, policijski, vojaški in turistični in občasno prihaja do nesreč. Nazadnje je v nesreči helikopterja oktobra leta 2011 umrla britanska turistka.

Deli novico:

Izolan |  13 .03. 2018 ob  09: 37
Koga briga za ameriko? Pisite rajse kolko pobijejo mexikanov na meji in kolko indijancev so pobili in da so istrebli bizone in poropali celo afriko dol pobili na milijone ljudi to rajse pisite .....