TRAGIČNA NESREČA: V Grintovcu 'hruška' usodna za 52-letnika

Kronika

Danes zjutraj se je v Grintovcu v koprskem zaledju med betoniranjem plošče novogradnje zgodila huda delovna nesreča. Ena oseba je umrla, dve sta bili poškodovani.

Fotografija je simbolična. 

Med delom se je zlomila roka betonske črpalke na tovornem vozilu in padla na strojnika, 52-letnika iz Vipave, ki je na kraju umrl, so sporočili s PU Koper. Pri tem sta bila poškodovana še dva domačina, ki so ju odpeljali v bolnišnico. Odrejena je bila sanitarna obdukcija.

Deli novico:

Gak Dušan |  26 .10. 2017 ob  09: 50
@kateri Gak Dušan?

Ja sem prav ta isti Gak, ki se ti identificira z imenom in priimkom, naredi še ti, rad bi te spoznal. Vem, da vas je veliko znotraj Luke, ki nimate drugega proti meni, kot vleči to zgodbo, da prikrijete svoje umazanije. Za svoje "grehe" sem plačal in kaj zdaj. Vem, da sem vam trn v peti, ki vas bo še dolgo žulil.

Raje povejte ali je pošteno to kar ste naredili z družbo Meol, Encon in sedaj Konteso d.o.o. Da prikrijete svoje početje, uničujete druge. Prav, vsaka pesem se enkrat konča, tudi vaša se bo. Če ne drugje se bo na sodišču dokazalo, kako ste "pošteni". Odv. Igor Cek imaš mojo pomoč. Če sem za grehe odgovarjal jaz, naj odgovarjajo tudi drugi! Sicer pa sem kot davčni inšpektor ugotovil, kako se je v Luki pralo denar (zapisniki, odločbe..). Zakaj sem nastradal bilo težko ugotoviti.

Kmalu se bo pelo: "Grad gori, grof(i) beži"!

PS: V Luki d.d. dela ogromno poštenih ljudi, obstaja pa skupina, ki vidi samo denar in položaj, tu žrtve in mrtvi nimajo pomena!

Sedaj pa v napad, dragi (ne)prijatelji.
vzorno |  25 .10. 2017 ob  18: 44
bi bilo vse išpekcijske službe ukiniti saj tako kot delajo so samo strošek.Inšpekcija kontrolira nepravilnosti opozori in ukrepa kašen kasko nadzora če se inšpektor najavi da bo prišel v kontrolo skregano z logiko na tak način nebo reda nikdar samo nekateri stalni stem dobijajo na moči
kateri Gak Dušan? |  25 .10. 2017 ob  11: 51
tisti, ki je rekel, da je bil eden najboljših davčnih inšpektorjev? Vir: http://primorske.si/2011/12/02/O-pocetju-davcnega-inspektorja-se-price??
Oni |  24 .10. 2017 ob  20: 35
niso ljudi (direktorji). Moj sodelavec je vprašal direktorja za nezgodno zavarovanje,da dobi bilo kaj po hudi poškodbi hrbtenice. Direktor mu je odgovoril da bo izgubil bonifikacijo na zavarovanja. Človek je izgubil zdravje a on "bonifikacijo"gubi. Okvara kamiona za katero je naš direktor dobro znal. Za njih smo samo številke. Sožalje družini
Haha |  24 .10. 2017 ob  20: 08
Cestno podjetje Nova Gorica Kam smo prišli. Danes se špara na vzdrževanju zaradi večjega dobička. Delavec pa je za lastnike potrošnikov blago. Sramota za državo saj inšpekcijskje službe ne delajo in jih samo pitamo kot pitone,delavci pa nimajo nobene zaščite .
@Država |  24 .10. 2017 ob  19: 57
Ne, ni kriva država. Krivi smo vsi, ki kaj vemo, smo doživeli in molčimo. Država je kriva toliko kot smo ji dovolili. Poglej Pahorja - je to kar počne delo predsednika? Poglej v DZ po 12 .uri (kosilu). Komaj da koga tam vidiš! So posamezniki, ki trkajo pri predsedniku, pri posameznikih poslancih, pri ombucmanki, pri ministrih, sekretarjih - najprej jim namenijo 2 do 3 minute, obljubijo in nato pozabijo in se ne dajo več dobiti niti na telefon. Pri vsem tem mi lahko poveš, kdo bo od sindikatov, inšpektorjev ali poslancev še delal ali se za koga zavzel? Sicer pa smo to hoteli - pod vse se podpišemo sami. Sociale ali socializma če hočeš, kjer se je vsaj kdo zavzel zate, kjer si lahko kaj rekel brez, da si bil šikaniran (vsaj z mano je bilo tako) ni več. In tudi za to je kriv človeški faktor - pohlepa in napihnjenosti.
@Gak Dušan |  24 .10. 2017 ob  17: 19
Niso krivi sindikati krive so veze. Pri nas na firmi znajo par dni prej da bo prišel kakšen inšpektor. Mi ko oddamo ure piše eno ko pa pride inšpektor pa drugo, na firmi to znajo in ure pišejo uradno naše obrazce skrijejo. Noben inšpektor ne zahteva tahografe al pa strojna poročila. Naredimo po 250 ur nadure nam prikažejo kot kilometrino tako da nam nadura pride po 3.5 eura
... |  24 .10. 2017 ob  16: 28
ime podjetja? hvala
Država |  24 .10. 2017 ob  16: 18
je kriva potem šefi. Nam nadure direktor prikaže v kilometrini. Kradejo na vse možne načine in potem se zgodi to kot danes. Za njih smo samo številke,če kaj rečemo pa je odgovor poišči si drugo službo
Gak Dušan |  24 .10. 2017 ob  16: 16
kar sta šofer - strojnik napisala je edina resnica a kaj ko resnica v tej skorumpirani in sprevrženi deželici nikogar ne zanima. Vedno se po smrti oglasijo inšpektorji, ki naknadno ugotavljajo kaj je bilo narobe, namesto, da do "narobe" ne bi prišlo.

Poglejte kakšna svinjarija se dogaja v Luki d.d. Po smrti delavca so vrgli oziroma prekinili poslovno sodelovanje z nič krivo družbo Konteso d.o.o. Zakaj, zato, da se operejo, da prikrijejo resnico in za krivca določijo pokojnega. Tudi v tem primeru se bo sprožil preverjen mehanizem zavajanja, kjer se bo ugotovilo, da je pokojnik, ki se ne more zagovarjati vedel, da je "kripa" neuporabna in odgovornost prevaljena ne nič krive(ga).

Kje ste sindikati, ki se tako izpostavljate ob kršenju določil reprezentativnosti, kolektivne pogodbe... Kje ste sindikati, da upravičite zaračunano članarino. Vedno več je smrti, ki so posledica kršenja delvačevih pravic a vi vedno znova prihajate na pogorišče.

Vse delavce, ki se čutijo, da so pokvarjeni šefi edini bog v tej državi, pozivam, da me kontaktirajo na FB zasebni stik oz. mi pošljejo sporočilo. Verjamem, da se vsaka svinjarija mora enkrat končati, zato stopimo skupaj, anonimnost posameznika je zagotovljena!
lastniki,golazen |  24 .10. 2017 ob  15: 04
delavci pa delati za drobiž
Šofer-strojnik 2 |  24 .10. 2017 ob  14: 48
Se strinjam. Dokler ni kaj narobe se od šefovske riti ne premakne nič. Če hočeš dobit delo moraš danes marsikaj požret. Naj gre v kuraX ves sistem ki je na strani šefov. Šefa ne briga že v vlogi ali je sploh dovoljeno delati in potem najebemo najnižji. Tudi dovoljenje za v vas me zanima ali je šef sploh dobil da lahko gre ta stara kripa na betonažo. Konec mesca če ja kakšna nadura pa itak ne izplača ker delaš kao za firmo. FUJ.
1