TRN V PETI ŠTEFANECU? Sedlarjevo obiskali kriminalisti

Slovenija

Nekdanjo namestnico predsednika Komisije za preprečevanje (KPK) korupcije Almo Sedlar so zjutraj obiskali kriminalisti in ji izročili vabilo na zaslišanje na sedežu oddelka za gospodarsko kriminaliteto pri kriminalistični policiji, sta poročala spletni Večer in Radio Slovenija. Gre za sum ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine za službeno pot.

Kriminalisti so Sedlarjevi, ki je nedavno odstopila, pojasnili, da ima status osumljenke zaradi suma ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine v višini 1130 evrov, ki jo je od KPK dobila pred službeno potjo v Pariz oktobra leta 2014. Sedlarjeva je za STA potrdila, da so ji kriminalisti ob obisku povedali, da je ovadena s strani KPK zaradi denarja, ki ga je dobila na zasedanju Organizacije za gospodarsko sodelovanje v Parizu (OECD). Konferenco v Parizu je namreč financirala OECD. Sedlarjeva je denar po vrnitvi v Ljubljano sicer vrnila računovodstvu, vendar ni zahtevala potrdila. Po njenem mnenju ta ovadba nima nobene osnove.

KPK je sicer zaradi kraje dela gotovine, ki bi jo morala izplačati kot akontacijo zaposlenim za službene poti, policiji sprva ovadila nekdanjo računovodkinjo komisije, ker naj bi si ob navedenem prilastila še denar, ki ga je po vrnitvi z druge službene poti vrnil strokovni sodelavec KPK.

Po besedah Sedlarjeve jo poskuša KPK oziroma Štefanec preganjati z različnimi postopki, "oziroma proti njej zadnja tri leta sistematično sproža povračilne ukrepe". V zvezi z isto zadevo je Štefanec namreč že vložil tožbo zoper Sedlarjevo ter uvedel postopek pred KPK, vendar, kolikor ji je znano, v dobrih dveh letih v zvezi s tem postopkom ni bilo opravljeno še nobeno procesno dejanje. Kot je pojasnila, je Štefaneca pred letom dni pozvala k ukrepanju, on pa ji je dejal, da postopka ne bo zaključil, ampak naj ga zaključi naslednji senat KPK.

Na policiji bo Sedlarjeva, kot je povedala, zaslišana v četrtek. Sedlarjeva je navedla še, da je iz "vabila osumljencu", ki ga je dobila, jasno, da gre za ovadbo.

odgovor : |  06 .12. 2017 ob  20: 10
država NSK

NSK State logo DRŽAVA NSK L'ETAT DE NSK NSK STATE · ABOUT US THE NSK PASSPORT HOW TO GET AN NSK STATE PASSPORT IMPORTANT MESSAGE FAQ ...

"una cena a base di pesce" !... ; imaš dovolj denarja ? ;-)
@ta država |  06 .12. 2017 ob  04: 10
Najdi mi eno, ki nima korupcije pa ti častim večerjo!
ta država |  05 .12. 2017 ob  20: 40
je cela ena sama korupcija. vključno s tem uradom.
na žalost |  05 .12. 2017 ob  19: 46
izgleda da niti en sam uradnik v tej državi ni pošten in so vsi skorumpirani.
pikolovec |  05 .12. 2017 ob  18: 58
Ker se nemore sprijazniti z očitki Sedlarjeve,ki so realne in otipljive se je pikolovec spravil na njo z nekimi neumnotmi,naj se raje vpraša kakšno škodo je on povzročil tej državi in ugledu tistik,ki so ga predlagali s tem kar on ne dela in pasivno spremlja kako nam posamezniki ropajo državo pred očmi.Sram ga je lahko!