TUDI TO NADZIRAJO POLICISTI: Na letališču oglobili starše

Svet

Nemška policija je na letališču v bavarskem mestu Memmingen pretekli teden izvajala poostren nadzor nad starši, ki so želeli skupaj s šoloobveznimi otroki na dopust pred začetkom binkoštnih počitnic. Izdali so kar nekaj plačilnih nalogov, ker starši za svoje otroke niso imeli potrebnega dovoljenja šole, da lahko izostanejo od pouka.

Ponudniki turističnih paketov se dobro zavedajo, da imajo starši zelo omejen čas za dopust s svojimi otroki. Tega morajo namreč načrtovati točno med počitnicami, da otroci ne izostanejo od pouka. Turistični ponudniki pa izkoristijo priložnost in v tem času ponujajo precej dražje pakete.

Mnogi starši pa se znajdejo in svoje otroke vzamejo iz šole že pred začetkom počitnic, da bi tako prihranili nekaj denarja. To pa je kaznivo, če starši niso pridobili potrebnega dovoljenja šole, poročajo nemški mediji.

Tako so policisti prejšnji teden pred začetkom binkoštnih počitnic na letališču v Memmingenu preverjali družine s šoloobveznimi otroki. Sprva so se pozanimali, katero šolo obiskujejo, nato pa pri šoli preverili, ali imajo otroci dovoljenje za izostanek od pouka. Pri desetih družinah so policisti ugotovili, da starši niso uredili dovoljenja in jih oglobili. Kazni za tovrstne prekrške so precej različne in lahko znašajo od 200 do 1000 evrov.

V Nemčiji je šola obvezna za otroke, stare od šest do 16 let, starši pa so odgovorni, da redno obiskujejo šolo. Otrok lahko sicer manjka pri pouku, a morajo starši izpolniti posebno dovoljenje, ki ga nato obravnava ravnatelj šole.

Deli novico:

anonimna |  22 .05. 2018 ob  09: 23
-1
Pametni Nemci.
Dani |  21 .05. 2018 ob  23: 50
Bolano
Vladoiu |  21 .05. 2018 ob  16: 46
@aha, ma ko zboli in je dva tedna doma takrat ni problem? V vsakem primeru prepiše snov in jo nadoknadi in je. Kaj bluzite eni tu gor?
@ |  21 .05. 2018 ob  15: 19
Furs in inspektorat ter zavod za zaposlovanje so bili obvesceni da se v kopru to dogaja rezultat je 0!
Sola je narejena malo ur se je špricalo..v šoli smo se učili tudi o delovnem pravi in kot je razvidno TROKIRA!
Dej se postavi na trepalnice če to ni res!!!
@Ma kaj pravilno | danes ob 12:58 |  21 .05. 2018 ob  14: 48
Ti si tudi najbrž bežal iz šole, brez ali s pomočjo staršev. Kar se pa tiče teh delovnih pogodb, ki jih omenjaš, če delavec ne prijavi in ne sodeluje v postopku, se ti lahko na zobe vržeš.
@aha |  21 .05. 2018 ob  13: 48
-4
Ali ni osnovna šola obvezna? Ali si lahko kar vsak starš dovoli, da otrok ne obiskuje pouka in mu s tem odvzema pravico do izobraževanja, kakor se njemu zdi? Zato, ker vsak starš "ve, kaj je najboljše za njegovega otroka"? Ma dajte no!
Bi se moralo socialno skrbstvo malo zmigat in pogledat, kako je "poskrbljeno" za nekatere otroke! Papir res ni pomemben, a v tem primeru, da vsaj staršu malo mislit.
aha |  21 .05. 2018 ob  13: 15
ker če pa je dovoljenje na papirju je pa vse drugače, anede?
Ma kaj pravilno |  21 .05. 2018 ob  12: 58
Ma kdo ste vi da boste kaznovali,zaradi šole?
Boli vas kec kdo in kdaj kam gre...kaj porivate nos v vsako luknjo kaj ni bilo dovolj šefu da ste lezli v rit...
Kako to da noben ne kaznuje delodajalca za dveurne pogodbe a dela se po 12 ur,kje vam je zdaj policija
Izolan |  21 .05. 2018 ob  12: 42
-4
Pravilno!!!