UPORABNO: Kako narezati najljubše sadje? (VIDEO)

Kulinarika

Ste kdaj slabe volje, ker vam ne uspe narezati svojega najljubšega sadja tako, kot ste si želeli? Oglejte si nekaj videov, kako to na primeru ananasa, lubenice in granatnega jabolka narediti na najbolj preprost način. Seveda pa tudi pri rezanju sadja velja, da vaja dela mojstra.

Čeprav dandanes lahko ananas kupimo že kar narezan na kose, je boljše, če kupimo celega in ga narežemo sami, saj tako prihranimo njegovo svežino. To najlažje storimo tako, da z nožem odrežemo ananasov vrh in njegov spodnji del. Nato ga podolgem razrežemo na dve enaki polovici. Nato izrežemo trdo sredico in zopet razpolovimo polovici ananasa. Za konec počez zarežemo manjše koščke in odrežemo lupino, kot je prikazano v spodnjem videu.

Lubenica

Sadež z nazobčenim nožem prerežemo na pol, nato še obe polovici razpolovimo. Počasi odrežemo lupino od mesa, ki pa ga pustimo na lupini. Razrežemo na rezine in vsako drugo premaknemo navzven, da dobimo zanimiv vzorec.

Granatno jabolko

Sadež, ki mnogim predstavlja preglavice pri rezanju, spet drugi obvladajo do potankosti. Najprej mu odrežemo vrh in ga previdno odstranimo, nato vzdolž granatnega jabolka zarežemo v lupino, pri tem pa pazimo, da sledimo 'krhljem' jabolka. Razmaknemo posamezne dele sadeža in odstranimo njegovo sredico.

Deli novico: