USODNA NAPAKA GIGANTA H&M: Fotografija, ki je dodobra razburkala družbena omrežja (FOTO)

Svet

Švedsko trgovsko tekstilno podjetje H&M je dodobra razburkalo družbena omrežja. Zaradi številnih kritik se je gignat moral opravičiti.

H&M je za pulover z napisom 'najboljša opica v džungli' za model uporabil temnopoltega dečka. To je razburilo mnoge uporabnike družbenih omrežij, nekateri so podjetje označili za rasistično, drugi celo pozvali k bojkotu blagovne znamke. Ljudje na Twitterju so fotografijo označili kot neprimerno in žaljivo. Objavljena je bila na britanski spletni strani švedskega giganta.

H&M se je za napako opravičil, piše BBC. Pulover je sicer na spletu še vedno na voljo, vendar na fotografiji ni več otroka. Kot so pojasnili v podjetju, je bila prvotna slika odstranjena z vseh spletnih strani H&M.

Deli novico:

to je rezultat brezposelnosti, |  10 .01. 2018 ob  14: 23
ljudje imajo preveč časa in visijo po kompjuterjih
Prosim vas |  10 .01. 2018 ob  07: 11
Če bi pa belček nosil majco z napisom the coolest
Snowflake in the sky ne bi noben skočil in pljuval po socialnih omrežjih!!!

Eni poudarajajo ta rasizem toliko, da nikoli ne bo zginil!!! Če pa ne bi bil mali črn bi pa rekli zakaj v njihovi kampanji so vsi beli. Prosim vas.
Izolan |  10 .01. 2018 ob  00: 40
-1
Svet ima ze vrsto let afriko kot dezelo opic... sej vidimo kolk jih umre samo od zeje...sram naj nas bo.
atila |  09 .01. 2018 ob  11: 24
zelo pomem!!!!!
mah.... |  09 .01. 2018 ob  10: 59
31
to je to ko folk nima kaj delat... meni se zdi bolj rasisticno sploh da so dvignili frko okoli te zadeve.

za ce je mali tmnopolt potem je treba pazit celo kaj mu pise na majci ce bi vloge bile zamenjane potem pa ni rasizem al kaj?

tocno te psihopatske oblike hiperpotektivizma so rasizem.... ker v oceh teh telebanov zaradi napisa na majci vidijo vsebino le te kot opico.

teleta ni kaj