V KOMBIJU PREVAŽAL NABASANIH 25 MIGRANTOV: Neznanci s ponarejenimi potnimi listi h koprskemu sodniku

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so konec tedna prijeli več kot 70 ljudi, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, policisti Policijske uprave Novo mesto pa 36. V Sloveniji je na današnji dan sicer 266 prosilcev za mednarodno zaščito.

Slike so simbolične.

V zadnjih treh dneh - od petka od 7. ure do ponedeljka do 7. ure – ure so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali 72 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko - hrvaško mejo, so sporočili s koprske policijske uprave. Od tega jih je 43 izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, 29 jih je bilo vrnjenih na Hrvaško.

Gre za 16 Alžircev, 16 Pakistancev, 13 Iračanov, osem Somalijcev, pet Sirijcev, tri Afganistance, tri Irančane, dva državljana Jemna, enega Maročana, Palestinca in Tunizijca. 36 oseb je bilo prijetih na območju policijske postaje Ilirska Bistrica, 28 območju policijske postaje Kozina ter osem na območju policijske postaje Piran.

Polovica potnikov v kombiju je bila mladoletnih

V petek popoldan so policisti v Kosezah pri Ilirski Bistrici ustavili osebni avto BMW, ki ga je vozil 41-leti državljan Nemčije, in voznika Passata, ki ga je vozil 38-letni državljan Iraka. V prvem vozilu sta bili dve Iračanki, v drugem pa dve Iračanki in en Iračan. Oba voznika sta bila pridržana, saj so potniki v obeh vozilih vstopili v Slovenijo nelegalno. Ilegalni migranti so bili vrnjeni na Hrvaško, voznikoma pa sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 18.20 so policisti iz Obrova proti Materiji ustavljali kombi ljubljanskih registrskih oznak, ki pa na znake policije ni ustavil. Vozilo so uspeli ustaviti pri odcepu za Rožice. Ugotovili so, da je voznik 24-letnik iz Novega mesta, v kombiju pa je bilo 13 državljanov Pakistana, osem državljanov Somalije, dva državljana Irana, državljan Afganistana in državljan Indije. Od tega je bilo dvanajst oseb mladoletnih. Vsi so prišli v Slovenijo nelegalno in vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje.

Četverica 'Tajvancev' bo zaslišana pri sodniku

V soboto ob 22.30 so policisti na vlaku iz Reke proti Ljubljani pri štirih tujcih odkrili ponarejene potne liste Tajvana. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja, jim je bila odvzeta prostost in bodo po usmeritvi koprskega državnega tožilstva privedeni na zaslišanje h koprskemu preiskovalnemu sodniku. Njihova identiteta se še ugotavlja, policijski postopki še potekajo.

Deli novico:

poc |  25 .09. 2018 ob  09: 22
Celih 72 prijetih. Če ima kdo čas, naj gre malo po gozdovih na območju Ilirske Bistrice in Kozine. Tone odvrženih oblačil, hrane. Vprašanje, koliko jih dejansko vsak dan prečka naše meje
@....buahaha... | včeraj ob 19:28 |  25 .09. 2018 ob  08: 16
Morda pride dan, ko bo tebe ali tvoje otroke kdo prodal za 150 eur!
Vladoiu  |  24 .09. 2018 ob  20: 01
@nekateri, cepec, tista ograja zaustavlja samo nedolžne živali, ki se zapletejo vanjo...
....buahaha... |  24 .09. 2018 ob  19: 28
Naj jih prodajo tako kot tiste psičke gor v prekmurju od 250 do 2500 eur...
bastaaa |  24 .09. 2018 ob  18: 32
11
Katastrofa kar se to dogaja s temi masovnimi prihodi migrantskih hord.
nostradamus |  24 .09. 2018 ob  16: 41
21
kako lahko zaprosi Alžirec, Pakistanec,.. za mednarodni azil, saj tam je normalno življenje ni vojne, te bi morali vse vrniti nazaj. ker so navadni ilegalni prestopniki. Tu se instrument azila popolnoma razvrednoti.
Nekateri |  24 .09. 2018 ob  16: 32
14
idioti bi pa ukinili ograjo na južni meji.Potrebno bi jo bilo dvigniti in še poostriti nadzor,kajti to bi nas stalo manj kot pa leta in leta preživljanje teh lenuhov iz Arabije in Afrike.Pomagati je treba najprej svojim ,pomoči potrebnim ljudem.