V VANGANELU AVTO ZBIL OTROKA: Huje poškodovan in prepeljan v izolsko bolnišnico

Kronika

V nedeljo ob 19. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Vanganelu. Policisti so na kraju ugotovili, da je 10-letni otrok pritekel iz hiše na cesto, kjer je vanj trčil 21-letni voznik osebnega avtomobila. Otrok se je pri tem huje poškodoval (zlom nadlahtnice), odpeljan je bil v bolnišnico. Cesta je bila zaprta približno eno uro.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 461 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali osem tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.

V petek je pri Podgradu nekdo ukradel 15 kubičnih metrov lesa, vrednih 1200 evrov, v soboto pa je v Žusterni nekdo poskušal ukrasti moped Piaggio. Ker mu to ni uspelo, ga je prestavil, zatem pa namerno poškodoval. Ukradel pa je registrsko tablico.

Prometne nesreče in vožnja pod vplivom nedovoljenih substanc

V soboto ob 15.50 je v Dekanih padel motorist. Prometno nesrečo je povzročil 65-letni voznik avtomobila, ki je pripeljal po ulici in pred znakom 'stop' ni ustavil, temveč je zapeljal naprej. Takrat je z njegove desne pripeljal 15-letni domačin z mopedom in trčil v sprednji desni del avtomobila ter padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola. Moped bodo policisti zasegli, ker ni bil registriran, mladoletnik pa nima vozniškega dovoljenja. Povzročitelju prometne nesreče sledi ukrep glede na poškodbe.

V nedeljo ob 22. uri so v Divači ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,61 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in napisan obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 0.25 je 35-letni voznik osebnega avtomobila pri Podgradu zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal izven vozišča na travnato brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,85 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola na zdravljenje.

V ponedeljek ob 16.50 so policisti v Vanganelu ustavili voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0.00 mg/l. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil mu je bil odrejen hitri test na mamila, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Izrečen mu je bil ukrep prepoved nadaljnje vožnje, vozniškega dovoljenja ni imel pri sebi. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ponarejeni PCR testi

V petek ob 21. uri so na mejnem prehodu Dragonja obravnavali tri državljane Slovenije s ponarejenimi PCR testi. Sledi kazenska ovadba. Tudi v nedeljo ob 18.20 so na mejnem prehodu Dragonja dvema potnikoma iz Maribora zasegli ponarejena PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba.

Ostala kazniva dejanja

V petek popoldan so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Luciji. Policisti so identificirali dva moška, stara 36 in 37 let. Obema so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih. 

V soboto ob 21. uri so v Seči zasegli osebni avto 34-letni Celjanki, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdložilni predlog.

V nedeljo so v Selcah ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V ponedeljek ob 21.15 so policisti na Šmarski cesti v Kopru ustavili 20-letnega voznika. Gre za mladega voznika, ki je v naselju prekoračil hitrost za 43 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija