VAS ZANIMA, KAKO ZGLEDA OCVRT ZRAK? Sedaj ga lahko celo jeste

Ste že kdaj videli, kako izgleda ocvrt zrak? Sedaj ga ni mogoče le videti, temveč tudi jesti, saj obstaja kuhar, ki ga je začel pripravljati. Da, obstaja restavracija, ki ponuja ocvrt zrak. Nicola Dinato, 37-letni kuhar, ki ima restavracijo v Castelfranco Veneto v pokrajini Treviso, se je odločil, da bo svojim strankam ponudil prav to specialiteto, piše Supereva.it.

Ljudje so pogosto zaskrbljeni zaradi nepotrebnih reči. Zato imajo sedaj priložnost, da jedo ocvrt zrak, pravi Dinato.

Kadar slišimo, da nekdo govori nesmiselne reči, brez glave in brez repa, radi rečemo, da prodaja meglo. Naši sosedje pa za to pogosto uporabijo besedno zvezo "È tutta aria fritta", torej da je vse skupaj le ocvrt zrak.

Nicola Dinato

In prav ta se je sedaj znašel na jedilniku ene izmed restavracij. Ni skrivnost, da ljudje pogosto razmišljamo in obremenjujemo možgane z neumnostmi in skrbmi, ki niso zares pomembne, še pojasnjuje Dinato.

"Naše misli so pogosto prepletene s strahovi, ki nimajo utemeljenega razloga in bi jih lahko močno zmanjšali, če jim ne bi dajali takšnega pomena, saj je njihova dejanska teža takšna kot zrak". In prav zato ima ocvrt zrak odslej v svoji ponudbi italijanski šef.

Življenje napolnite z resničnimi izkušnjami

"Ocvrt zrak vedno postrežem kot predjed, da svoje stranke opozorim na dejstvo, da morajo vselej poskušati svoje življenje napolniti z resničnimi izkušnjami. Ocvrt zrak je gastronomski koncept, ki vabi k razmisleku o tem, da živimo v obdobju, ko je "nič" vse pomembnejši. Ohlapne vsebine in nepomembne teme so vse bolj v ospredju, zaradi česar gredo resnične vrednote življenja vse bolj v pozabo," pojasni Dinato.

Kako pa se zrak dejansko ocvre?

Takole gre, pojasni kuhar: "O zraku smo razmišljali kot o oblačku iz tapioke, tega najprej spečemo v pečici in nato ocvremo. Nato ga zavijemo v vpojni papir, da odstranimo vso maščobo. Simpatična stvar pri vsem skupaj je, da zato, da dejansko dodamo pridih zraka, vbrizgamo v oblaček nekaj ozona."

Videz ocvrtih zračnih kroglic mora, kot pojasnjuje šef, odražati "nič". "Zato je pomembno, da so kroglice prozorne in zelo lahke tako kot zrak. V nasprotnem primeru jih ne moremo postreči," je še dodal.

Skratka, če želite enkrat zavestno napolniti usta z "ničem" oziroma "ocvrtim zrakom", lahko to v njegovi restavraciji storite brez težav. Lahko bo ocvrt zrak celo predjed zanimivega pogovora, ki bo morda sledil po tako zanimivem izhodišču. Nikoli se ne ve.

Deli novico:

pimplc |  08 .11. 2018 ob  18: 19
tudi v kruhu je zrak... samo vzamite si ga. Jaz sem pripravil ocvrti prdec... pa v vseh aromah... delikatesa se prodaja zelo dobro v italiji... Pri nas ni navdusenja in povprasevanja.
@to |  08 .11. 2018 ob  13: 14
zrak plačujemo že dolgo......... in še mastno ga bomo!!!!! :S
Satir |  07 .11. 2018 ob  14: 15
Ocvrte misli tistih, ki se jim smodi v betici, so na dnevnem redu, če gledaš prenos iz parlamenta ali občinskega sveta in prireditev na prostem....
Mater |  07 .11. 2018 ob  14: 15
Kaj vse si izmišljujejo, ben če raja plačuje za to, pa naj.
Alkohol |  07 .11. 2018 ob  14: 13
Kaj pa ocvrt alkohol?
nič posebnega |  07 .11. 2018 ob  13: 47
Jaz bi raje ocvrt atom. Samo enega. S čokoladnim prelivom.
To |  07 .11. 2018 ob  13: 12
nič novega,zrak plačujemo že dolgo.