VEČ MRTVIH V NAPADU NA HOTEL V KABULU: Gostje na svobodo skakali skozi okna in plezali po rjuhah (VIDEO)

Svet

V napadu skrajnežev na hotel v afganistanski prestolnici Kabul je bilo ubitih najmanj šest ljudi, med njimi tudi tuja državljanka. Še sedem ljudi je bilo ranjenih. Več kot sto gostom hotela je uspelo pobegniti iz spopada med napadalci in varnostnimi silami, ki je potekal skoraj 12 ur, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Odgovornost za napad so prevzeli talibani.

Iz Kabula prihajajo dramatični posnetki hotela, ki ga je zajel tudi ogenj. Najmanj štirje napadalci so ga napadli v soboto zvečer.

Kot je za lokalno televizijo povedal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Nasrat Rahimi, je afganistanskim varnostnim silam uspelo ubiti vse štiri napadalce. V napadu pa je bilo ubitih pet afganistanskih državljanov in ena tujka, je povedal.

Iz hotela so med spopadom uspešno rešili okoli 150 gostov, med njimi več kot 40 tujcev, je še povedal Rahimi.

Zatrdil je še, da so spopadi končani in da so vsi napadalci nevtralizirani. Dopisnika AFP in nemške tiskovne agencije dpa sicer iz kraja dogodka poročata, da se z območja še vedno slišijo eksplozije.

Posnetki iz hotela, v katerem je tedaj potekal spopad, sicer kažejo tudi ljudi, ki se rešujejo s skokom skozi okno in s plezanjem po zvezanih rjuhah iz balkonov v višjih nadstropjih. Najmanj eden je pri tem padel na tla, poroča AFP.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Njihov tiskovni predstavnik Zabiulah Mudžahid je za AFP sporočil, da so "ubili na desetine tujih zavojevalcev in njihovih lutk". Afganistansko notranje ministrstvo je sicer pred tem odgovornost za napad pripisalo teroristični mreži Hakani. V Kabulu, ki postaja vse bolj prizorišče najbolj krvavih napadov v Afganistanu, pa je dejavna tudi celica skupine Islamska država.

Deli novico:

V sobi 102 |  21 .01. 2018 ob  16: 54
V takmu hotelu ne bi niti spala, pa če mi dajo zastonj prenočišče, kaj šele da bi plačala, da dobiš granato za fruštek.