VEČER NA CESTAH ODET V ČRNO: Smrt kosila na Vipavskem in Gorenjskem

Kronika

O hudi prometni nesreči, ki se je včeraj ob 18.07 pripetila na Vipavski hitri cesti, na odseku med izvozom Vogrsko in cestninsko postajo Bazara, v smeri iz Ajdovščine proti Italiji, smo že poročali. V nesreči je umrl 20-letni sopotnik v osebnem vozilu. Zvečer pa je prišlo do še ene tragične nesreče na Gorenjskem.  

Slika je simbolična.

Na vipavski hitri cesti je 25-letni državljan Kosova z urejenim začasnim bivališčem v Sloveniji vozil osebni avtomobil po hitri cesti iz smeri Vogrskega proti cestninski postaji Bazara. V času, ko je vozil po prehitevalnem pasu, je prehiteval 36-letnega voznika tovornega avtomobila s polpriklopnikom.

Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je osebno vozilo po končanem prehitevanju začelo zanašati po vozišču, nato ga je zavrtelo okoli svoje osi. Z levim delom vozila je trčil v zaščitno kovinsko ograjo in betonski robnik, pri tem je na avtu odtrgalo zadnje levo kolo.

Tovornjakar se ni mogel izogniti trčenju

20-letnega sopotnika v osebnem avtomobilu je ob trku vrglo iz avtomobila in je obležal na vozišču. Zaradi posledic trčenja in hudih poškodb je na kraju nesreče podlegel poškodbam. Voznik tovornega vozila, ki je trčenje videl, je z vozilom zaviral, vendar je kljub temu s prednjim delom tovornjaka trčil v prednji del osebnega avtomobila. V prometni nesreči voznik tovornjaka ni bil poškodovan.

Slika je simbolična.

Motorist je izgubil nadzor nad vozilom

V prometni nesreči med Jezerskim in Preddvorom je sinoči nekaj po 20. uri umrl motorist, ki je med vožnjo izgubil nadzor nad motornim kolesom. Pri padcu je zdrsel na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil. Okoliščine kažejo na krivdo motorista za nesrečo, so sporočili s policijske uprave Kranj.

Deli novico: