VELIKA ČAST ZA PRIMORSKO UNIVERZO: Dr. Mitja Krajnčan z UP PEF prejel državno nagrado za izjemne dosežke

Slovenija

Minister za izobraževanje znanost in šport dr. Jernej Pikalo je na predvečer Svetovnega dneva učiteljev podelil nagrade Republike Slovenije na področju šolstva, ki jih je letos prejelo 11 nagrajencev, so sporočili iz Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF). Med njimi je tudi prof. dr. Mitja Krajnčan s UP PEF, ki je prejel nagrado Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju visokega šolstva.

Prof. dr. Mitja Krajnčan

Nagrade Republike Slovenije na področju šolstva, ki jih Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije podeljuje od leta 1966, so bile podeljene za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja ter za izjemne dosežke na področju vzgoje in izobraževanja. Nagrado za leto 2018 je prejel tudi prof. dr. Mitja Krajnčan, visokošolski učitelj s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, so sporočili s fakultete.

Kot navajajo, je nagrajenec na svoji poklicni poti uveljavil metodo doživljajske pedagogike v Sloveniji, ki vključuje otroke in mladino in ki jo izvaja v različnih projektih. Je priznan strokovnjak tudi v mednarodnem prostoru. V okviru doživljajske pedagogike je prejel Evropsko nagrado za najboljši projekt Outward Bound za leto 2000, ki ga podeljuje Institut za doživljajsko pedagogiko Univerze v Lüneburgu. V okviru tega je izdal veliko znanstvenega in strokovnega gradiva.

"S svojim dolgoletnim delom je pomembno prispeval k uspešnemu razvoju Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in primorskega univerzitetnega prostora in širše. Njegovi vidni dosežki se kažejo pri razvijanju študijskih programov s področja socialne pedagogike in umeščanju tega področja v univerzitetni prostor. Na strokovnem področju se njegov prispevek kaže v doprinosu edukacijskih ved in dvigu kakovosti vzgojno-izobraževalne prakse," so še zapisali na fakulteti.

Letošnji nagrajenci.

Ostali nagrajenci v letu 2018 so:

Tatjana Gulič, nagrada za življenjsko delo na področju osnovnega šolstva,
Darja Štiherl, nagrada za življenjsko delo na področju srednjega šolstva,
Zdenka Keuc, nagrada za izjemne dosežke na področju srednjega šolstva,
mag. Bogdan Zdovc, nagrada za izjemne dosežke na področju srednjega šolstva,
Alojz Razpet, nagrada za izjemne dosežke na področju višjega šolstva,
dr. Zdenko Kodelja, nagrada za življenjsko delo na področju visokega šolstva,
dr. Saša Aleksij Glažar, nagrada za življenjsko delo na področju visokega šolstva,
dr. Metod Resman, nagrada za življenjsko delo na področju visokega šolstva,
mag. Tanja Vilič Klenovšek, nagrada za izjemne dosežke na področju izobraževanja odraslih in
dr. Vladimir Wakounig, nagrada za izjemne dosežke na področju zamejskega šolstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija