VESOLJSKO TELO V OBLIKI CIGARE JE PRELETELO NAŠE OSONČJE: Na Harvardu se sprašujejo, če so sondo poslali vesoljci (VIDEO)

Svet

Skrivnostno vesoljsko telo Oumuamua v obliki cigare, ki je lani preletelo naše Osončje, bi lahko bilo po domnevah astronomov z univerze v Harvardu umetna tvorba ali sonda, ki so jo na pot poslali vesoljci, da bi med drugim raziskala Zemljo. Odkar so tvorbo prvič odkrili oktobra lani, buri domišljijo, saj ni niti komet niti asteroid.

Znanstveniki so bili ob odkritju zbegani, saj je bilo vesoljsko telo polno nenavadnih značilnosti. Sprva so ga označili za komet, a je manjkal značilen rep, nato so ga uvrstili med asteroide, na koncu pa so se odločili, da je to vesoljsko telo prvo svoje vrste - nova vrsta medzvezdnega telesa, poroča ameriški CNN.

Nova raziskava dveh znanstvenikov centra za astrofiziko Harvard Smithsonian pa je voda na mlin zagovornikom obstoja Nezemljanov. V raziskavi namreč odpirata možnost, da je podolgovato temnordeče telo, ki je desetkrat daljše kot široko in potuje s hitrostjo 87.619 metrov na sekundo, umetnega izvora.

Abraham Loeb

"Oumuamua bi lahko bila operativna sonda, ki jo je v bližino Zemlje namenoma poslala tuja civilizacija," sta zapisala Abraham Loeb in Shmuel Bialy v raziskavi.

Svojo teorijo sta osnovala na nenavadnih pospeških medzvezdnega telesa, ko je potovalo skozi Osončje in iz njega januarja letos, ter številnih drugih nenavadnih značilnosti.

Domnevata tudi, da bi lahko bilo nenavadno telo v resnici ostanek napredne vesoljske opreme. Nenavadni hitrost in pot bi lahko pomenili, da telo ni več operativno.

Ena od idej je, da je šlo za svetlobno jadro, ki poganja vesoljska plovila s pomočjo solarne energije. Za slednjo so v raziskavi pripomnili, da so tovrstna jadra že oblikovali na Zemlji in da so lahko primerna za transport tovora med planeti in zvezdami.

Deli novico:

@Justino | danes ob 12:27 | danes ob 12:57 |  07 .11. 2018 ob  15: 47
Njemu so potrebni. Namesto, da bi si poiskal strokovno pomoč. Ali mu ni več pomoči?
Ojej |  07 .11. 2018 ob  15: 07
Predmet rdeče barve... Komunisti?
jurij |  07 .11. 2018 ob  13: 59
to je raketa iz čudolandije!!
Justino | danes ob 12:27  |  07 .11. 2018 ob  12: 57
-1
Lahko si se bolj banalen in reces, da je vsaka oseba svoje vesolje.

Bolj nepotrebnih komentarjev kot so tvoji, ni.
Justino |  07 .11. 2018 ob  12: 27
ljudje in živali z planeta Zemlja,smo tudi na nek način vesoljci pa se videvamo pogosto !