VOZIL PREBLIZU ROBA: S ceste zapeljal v smrt

Kronika

V soboto nekaj pred polnočjo se je na Vipavskem zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila. Do nesreče je prišlo ob 23.32 na regionalni cesti Vipava-Razdrto, ko je avto zapeljal s cestišča in obstal na strehi pod cesto.

Do nesreče je prišlo, ker je 50-letni državljan Italije vozil preblizu desnemu robu vozišča, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik avtomobila znamke Volkswagen Passat vozil po omenjeni regionalni cesti iz Podnanosa proti naselju Razdrto. Ko je pripeljal do levega delno preglednega ovinka, ni vozil po desni strani smernega vozišča in na takšni oddaljenosti od roba vozišča, da bi promet potekal varno in neovirano.

Fotografija je simbolična.

V levem ovinku je zapeljal desno na neutrjeno bankino, od tam pa je osebno vozilo drselo desno izven vozišča po strmi brežini, kjer je po dobrih 17 metrih s prednjimi levimi vrati bočno trčilo v drevo. Nato ga je obrnilo na streho in obstal je na strehi približno tri metre pod voziščem. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Zaradi nesreče je bil promet na regionalni cesti več kot eno uro zaprt v obe smeri.

Deli novico:

boter |  23 .09. 2018 ob  12: 16
Iskreno sožalje svojcem umrlega...
In potem se eni še pritožujejo na FB, ker morajo med intervencijo pristojnih služb počakati v koloni...