VPLIV VREMENA BO OBREMENILEN: Oblake bo prepodila burja

Slovenija

Danes dopoldne bo večinoma oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Na vzhodu pa bo še večinoma suho s krajšimi sončnimi obdobji. Popoldne bo oblačno s krajevnimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na vzhodu do 18 stopinj Celzija. Ponoči bodo še nastajale občasne padavine.

V petek bo na zahodu pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu bo občasno še deževalo, drugod bo delno jasno, popoldne tudi pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od sedem do 12, najvišje dnevne od 16 do 20, na severozahodu okoli 13 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo povečini sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, tu in tam so možne manjše padavine. Več sonca bo predvsem na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Toplo bo.

Vremenska slika

Nad zahodno in deloma srednjo Evropo je ciklonsko območje. Naše kraje je dosegla vremenska fronta, ki se bo čez dan počasi pomikala proti vzhodu. Z južnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen in prehodno manj topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V petek bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno s pogostimi padavinami. Večinoma suho vreme pa bo do popoldneva vztrajalo v Panonski nižini. Padavine se bodo čez dan širile proti vzhodu, vmes bodo nastajale tudi nevihte.

V petek bo prevladovalo delno jasno vreme. Več oblačnosti bo nad Alpami, kjer bo nastalo še nekaj ploh. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme

Vremenski vpliv bo v četrtek obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporoča se dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

Deli novico: