VSE GLASNEJŠA UGIBANJA: Se Mandarić poslavlja iz nogometnega kluba?

Šport

Milan Mandarić, ameriški poslovnež srbskih korenin, ki je leta 2015 prevzel nogometnega prvoligaša iz Ljubljane, je z zadnjimi medijskimi odzivi še okrepil ugibanja, da bo sezona 2018/19 njegova zadnja na mestu predsednika Olimpije.

Po pokalni zmagi, ko so Ljubljančani s kar 5:0 (3:0), na Bonifiki premagali Koper ter si skoraj že zagotovili polfinale slovenskega pokala, povratna tekma bo zgolj formalnost, je na klubski uradni spletni strani nkolimpija.si luč sveta ugledalo osebno pismo, namenjeno navijačem in vsem ljubiteljem Nogometnega kluba Olimpija, ki bi ga bilo možno razumeti tudi kot napoved odhoda.

Zmaji so v zadnjem obdobju pod Mandarićem dvakrat postali prvaki, v prejšnji sezoni osvojili celo dvojno krono, zmagovalcev prvenstva in pokala. "Za nami je uspešna sezona, ki je zaznamovana z največjimi uspehi v zgodovini NK Olimpija Ljubljana. Letošnje ambicije niso nič manjše. Po nekoliko slabšem začetku prvenstva se je Olimpija vrnila v odlično formo in nezadržno grabi proti vrhu lestvice, tudi pokalno tekmovanje smo odprli in nadaljevali z zmago," poudarja Mandarić.

Olimpija v državnem prvenstvu po 12. krogih za vodilnim Mariborom na drugem mestu lestvice zaostaja pet točk.

"Do konca in do uresničitve moje vizije o pomenu in vlogi NK Olimpija Ljubljana v Sloveniji in v Evropi nas čaka še veliko pomembnih tekem. Moja želja je, da večino ciljev dosežemo do konca tega prvenstva, s tem bi bilo tudi moje poslanstvo v klubu izpolnjeno," je zapisu z naslovom Olimpija je in bo šampion razmišljal Mandarić.

"Letošnja strategija izhaja iz vizije o Olimpiji kot najboljšem in najbolj uspešnem slovenskem nogometnemu klubu. Na poti k uresničitvi tega cilja si želimo predvsem vzpostaviti optimalno in učinkovito ravnotežje v članskem moštvu. Zagotovili bomo vso potrebno podporo trenerju in tehničnemu osebju pri projektu zagotavljanja močnega in enotnega moštva, v katerem bodo imeli vsi posamezniki ustrezen pomen in vlogo," nadaljuje.

Načrtuje utrditi in prenoviti mladinski pogon. "S pravo strategijo in trdim delom želimo doseči, da bo v prihodnje klub iz mladinskega pogona vsako leto zagotovil najmanj enega kakovostnega igralca za člansko moštvo, zato bomo mladinski pogon okrepili tudi kadrovsko, prizadevali pa si bomo tudi za izboljšanje tehničnih pogojev na trening igriščih," je poudaril Mandarić, ki je 8. septembra dopolnil 80 let.

Predsednik kluba želi izboljšati poslovno in finančno kondicijo v klubu. "V zadnjih mesecih smo veliko naredili na področju poslovnega sodelovanja z uglednimi podjetji, kot so zavarovalnica Merkur, Mercedes, Terme Čatež, Pekarna Pečjak in drugi. To bomo nadaljevali v prihodnje."

Prav tako je njegov cilj krepiti enotno vzdušje in občutek povezanosti med vsemi, ki dihajo z(a) Olimpijo. "Igralci, zaposleni, tehnično osebje, navijači in podporniki. V ta namen bomo organizirali sestanke, s katerimi bomo zagotovili dobro obveščenost o vseh pomembnih dogajanjih."

"Veliko bomo delali pri dodatni motivaciji za ogled Olimpijinih tekem. V sodelovanju s partnerji si bomo prizadevali pripeljati čim več novih gledalcev v Stožice. Z družbeno odgovornimi projekti bomo krepili ugled kluba v lokalnem in širšem okolju," dodaja.

"Dragi prijatelji, prepričan sem, da bomo vse to skupaj brez težav dosegli, da bo Olimpija tudi v prihodnjih letih, ne glede na to, kdo jo bo vodil, to, kar je tudi danes - šampion," je sklenil "vaš predsednik" Milan Mandarić.

Deli novico:

muffa |  21 .10. 2018 ob  18: 53
bo gotovo spet prišel v Koper
Milan |  20 .10. 2018 ob  17: 35
-2
Mozakar brez obcutka do sodelavcel... menjal jih je vsaj ze 200 odkar je v slo...prvak, ki cez noc izpade iz europe, razproda ekipo, naredi Cimeta, prej idola, zdaj sovraznika placanih kvazinavijacev GD z osnovnim ciljem kupovati poceni parcele po Slo. Ni noben gospod, prej tecen prevarantski investitor.
Justino |  20 .10. 2018 ob  10: 49
Mandarića ženske ljubijo in se ga želijo !
bibi |  20 .10. 2018 ob  10: 35
ima lep kos zemljišča nasproti sodišča v Kopru tam naj zgradijo dvorana za badbington in posadijo mandarine ki od nogometa ne bo neč
Pošteno |  20 .10. 2018 ob  09: 11
Olimpija prvak, G. Mandarič ni nobenemu dolžan ne skriva se. Bravo
amerika te caka |  20 .10. 2018 ob  08: 49
-3
pokradel vse in zdaj se poslavja!
naj gre cimprej da ne naredi se vec skode.
Pokal Slovenije |  20 .10. 2018 ob  07: 25
FC KOPER-NK OLIMPIJA LJUBLJANA 0-5
Kaj boli ne?
Adrijan |  19 .10. 2018 ob  21: 37
-1
Kaj teh ritoliznikov nikoli ne zmanjka. Pa tudi brez kulture so.
.
BOLI  |  19 .10. 2018 ob  21: 21
5 šusov BOLI
siso |  19 .10. 2018 ob  19: 52
zivio mandaric ...zivio misic ,...zivio rudonja
Igor |  19 .10. 2018 ob  19: 47
Lahko pljuvate po Mandaricu ampak Olimpija je državni in pokalni prvak .Koper pa je v tretji ligi .Vsredo pa je za nameček pred polnim stadionom osramotil Koper kot se nikoli nobeden.
Fc koper je rupa |  19 .10. 2018 ob  19: 33
Kaj je z vami folk
Pa poglejte nas klub kolko fantov ste oterali
Ene pogodbe niste dali otrokom
Stari je zate pope gospod stari
1