VSI NA VOLITVE: Boj za stolčke v parlamentu napovedalo že več kot 20 strank

Slovenija

Nastop na letošnjih parlamentarnih volitvah je še pred sobotnim podpisom odloka o razpisu volitev napovedalo več kot 20 strank. Med njimi so vse aktualne parlamentarne stranke (SMC, SDS, DeSUS, SD, NSi, Levica in Stranka Alenke Bratušek), stranke, ki so nekoč že bile v parlamentu in se želijo vanj vrniti, pa tudi nekatere novoustanovljene.

Javnomnenjske raziskave med parlamentarnimi strankami najbolje kažejo SDS, SD in SMC, v vrh po priljubljenosti pri volivcih pa se uvršča tudi novinka na državnozborskih volitvah, Lista Marjana Šarca.

Nekateri poslanci iz sedanjega sklica državnega zbora bodo na tokratnih volitvah nastopili s svojimi strankami, tako se denimo Bojan Dobovšek na volitve podaja z lani ustanovljeno Dobro državo, Janko Veber pa je letos ustanovil stranko Sloga. Poslanec Andrej Čuš bo na tokratnih volitvah nastopil na čelu stranke Zeleni Slovenije, ki odslej v nazivu nosi tudi njegovo ime in je dogovor o skupnem nastopu na volitvah podpisala z več drugimi organizacijami, s katerimi želijo predstavljati t. i. tretji blok.

V parlament se bosta letos poskušali vrniti zunajparlamentarni SLS in LDS, za poslanske mandate pa se bo potegovala tudi Združena levica - Demokratična stranka dela, ki je bila sicer del v parlament uvrščene koalicije Združena levica na prejšnjih volitvah.

Predsednik republike Borut Pahor je v soboto podpisanem odloku o razpisu volitev določil, da bodo volitve 3. junija.

V predvolilnih mesecih letošnjega leta so se z namenom nastopa na volitvah ustanovile tudi stranke Za zdravo družbo, GibanjeSkupajNaprej ter Davkoplačevalci se ne damo več, novinar Bojan Požar je prevzel Listo za Maribor in jo preimenoval v Listo novinarja Bojana Požarja, Nova ljudska stranka Slovenije in Glas za otroke in družine pa sta sklenili predvolilno koalicijo Kangler&Primc - Združena desnica.

Za glasove volivcev se bodo potegovali tudi stranki Solidarnost, Gibanje Zedinjena Slovenija, Socialna stranka Srbov Slovenije ter Lista za pravičnost in razvoj, gotovo pa se bo volilni tekmi pridružil še kdo.

Deli novico:

NIL NOVI !... |  17 .04. 2018 ob  11: 15
vsi so isti.
P.S.: |  16 .04. 2018 ob  19: 50
ma ne samo A. Gramsci, ki je bil komunist ( oziroma, pravilneje povedano : Marxist !... ) ; pač pa tudi G.Gentile ( fašist ! ), E. Pound ( Američan in simpatizer fašizma ), ter A. Hitler ( nacist ! ) !!... ( torej slednji A.H. točno tisti, katerega knjigo 'MEIN KAMPF' naj bi Šarec podarjal naokoli svojim znancem in prijateljem, kakor je to pisalo naokoli po medijih ... ... )
... hočem reči - tista ekonomska politika, ki jo je uspešno izvajal Hitler za svoje Nemce se pa nikakor ni skladala s tole bankstersko in takšno, kot so jo zadnjih 25 let izvajali LDS-ovci in LDSovski derivati ; le kaj mu je pa potem sploh bilo všeč iz tiste knjige, da jo je podarjal naokoli ?... hmmmm ? In potem ti tipo izjavi, da njegova sranka ne bo socialna pač pa liberalna ...

sicer pa - tudi SDS je bila ( imela v imenu ) najprej apelativ 'SOCIALNA' ; vendar pa, so se potem "jajotovi" tudi premislili in raje postali "TURBOKAPITAListiČNI" !!... je tako ali ni ?
produkti LDS = Biiiiiiiiiiiiiiiiiiip ! |  16 .04. 2018 ob  19: 32
.. Šarec, žrtev in apologet ekonomskega kretenizma, bi verjetno zanj dandanes rekel A. Gramsci !!... ...
HLAPEC NEOLIBERALIZMA ŠAREC |  16 .04. 2018 ob  19: 13
BO ZAGOTOVO NADALJEVAL S POLITIKO IN SPRENEVEDANJEM LDS STRICEV IN TET.
LDS in njene filiale ... |  16 .04. 2018 ob  12: 35
: najbolj skorumpirani osebki v celotni Zloveniji !!...
@bojkot |  16 .04. 2018 ob  12: 23
ti si očitno prilezel iz komunajzarskega gnezda !... za razliko od mene torej, ki nisem niti Levosučni in niti Desnosučni ( ali jajotov ) komunajzar !!... ;

oboji - Desnosučni *** in Levosučni *** iz Zlovenije pa ste : ISTI !! ...

zatorej, še enkrat : BOJKOT !! :-)
Pjero z Istre |  16 .04. 2018 ob  10: 18
Domoljubje ?
Kaj je domoljubje ?
Beseda pove, da je to ljubezen do svojega doma.
Alora mora Istra postati republika ali vsaj nekaj podobnega.
Ker mi ljubimo svoj dom.
@domoljub |  16 .04. 2018 ob  09: 45
Dej, nestoj se trudit preveč. Mogoče kje na Dolenjskem in Štajerskem boste še koga nafarbali, na Primorskem nikoli več. Je spomin na Intereuropo, Luko Koper (Časarja), Istrabenz, prodajo Banke Koper, Droge, razkroj Delamarisa ... še preveč živ.

Zvozi se nazaj v svoje 20. stoletje preganjat partizane in dej nam mir.
domoljub |  16 .04. 2018 ob  08: 53
Domoljubne stranke na oblast , ljevićarske sfuk.torje in izdajalćeke pa v zapor garat.
The best |  16 .04. 2018 ob  08: 25
The best služba ,državna služba.
@bojkot |  16 .04. 2018 ob  07: 55
-1
Bojkot pase edino Janši, ki si želi čim nižje volilne udeležbe. Zato zate ni težko sklepat, iz katerega gnezda si prilezel ...
BOJKOT ! |  16 .04. 2018 ob  07: 31
-1
vsi so isti.