VSI SMO MISLILI, DA JE OBLEKA: Veste, kaj predstavlja ženski znak na WC-ju?

Ko pridete na javno stranišče, vedno pogledate majhen znak na vratih, ki označuje, ali je to namenjeno moškim ali ženskam. Verjetno nikoli niste posebej razmišljali o teh znakih, ki so si sicer različni, a imajo povsod enako obliko.

Moški znak ima hlače, ženski pa je v obleki, a je to morda nekoliko zastarelo in omejujoče. Podjetje Axosoft iz Arizone je v okviru kampanje za enakopravnost moških in žensk predstavilo idejo za novi ženski znak za WC.

Tania Katan iz Axosofta trdi, da trikotnik, ki naj bi predstavljal obleko na znaku za ženski WC, v resnici ne bi smel predstavljati obleke. Tradicionalni ženski simbol s trikotno obleko so v podjetju obarvali in oblačilo spremenili v 'superjunaški' plašč.

"V znanosti, tehnologiji, umetnosti, matematiki, politiki, na ulicah in v naših domovih so ženske pogosto nevidne, zapostavljene in spregledane. Dekleta in ženske, ki se zanimajo za znanost, tehnologijo, mehaniko in matematiko so v manjšini," so prepričani v podjetju.

Cilj kampanje, ki se imenuje #ItWasNeverADress, je opozoriti na stereotipe glede spola v različnih poklicih in spodbuditi ženske za katerikoli poklic.

Deli novico:

@ fa**ng eho |  14 .10. 2018 ob  14: 05
Eho | včeraj ob 20:37 -1-
Ženske in moški, bi morali biti za enako delo enako plačani. Tako bi tudi moški bili precej manj obremenjeni. Če je ženska manj plačana ali pa sploh ni plačana, moramo za njo skrbeti moški, oziroma družba.


a če je moški manj plačan
jaz sem imela 4 leta tipa, ki sem zaslužila 2x več kot on in?
kdo ga je vzdrževal?
primitivec si. kot kajpajaz vem.
atila |  14 .10. 2018 ob  08: 42
Koncno!
To me je....e ze celo zivljenje!!
Ma !! Upam da ni to kaksen europski projekt vreden mio €
Koprcan |  14 .10. 2018 ob  08: 31
O nekaterih moskih lahko povem , da so : zenska NI moski PA SE MANJ! Taki so ponavadi napihnjeni in polni sebe.Buzci.
Eho |  13 .10. 2018 ob  21: 10
Nekoč smo znali popravit pralni stroj, pa stoenko, pa to, e danes tega še tako sposobni moški ne počnejo več, ker tega pač ne obvladamo več, vsaj jast ne več. Drugače se pa strinjam, da je tu in tam treba zamenjati oznake za toalet prostore, tudi z liki SuperWoman in podobno. Ne smemo pa pozabiti tudi na tiste v pajkicah ter za njih primerne oznake na vratih ženskih stranišč.
pogled v prihodnost |  13 .10. 2018 ob  20: 42
@Eho

:))) jaz sem pa mislila, da je govora o Wc jih, do solz se smejem
Eho |  13 .10. 2018 ob  20: 37
Ženske in moški, bi morali biti za enako delo enako plačani. Tako bi tudi moški bili precej manj obremenjeni. Če je ženska manj plačana ali pa sploh ni plačana, moramo za njo skrbeti moški, oziroma družba. Vsak naj tudi sam poskrbi tudi zase, edino tako najbolje poskrbi tudi za druge. Najraje bi videl, da svet vodijo ženske, edini pogoj za to je, da so naravne, oziroma brez vsake mikro plastike, barve ter vseh reči s katerimi po nepotrebnem nič hudega sluteče moške napeljujejo na spolnost. Skratka naj odločajo o vsemu, samo naj ne bodo izumetničene. Naravo in iskrene odnose ljubijo bolj kot mi moški in mislim, da jim to ne bi smelo delati težav. Ni potrebno, da dela ženska na gradbiščih in podobno, naj dela to kar zna in zmore, nad vsem pa naj bodo naravne, in vsem bo šlo na boljše, ma tudi splavov bo manj.
KAJPAJAZVEM |  13 .10. 2018 ob  20: 14
"si pa res skoraj ženski enakovreden če vse to počneš, samo še roditi moraš. "

Bravo!
Končno nekdo, ki je ugotovil, da ne moremo biti enaki.
Že od rojstva smo si različni. In kot oče vidim, da je največji problem današnje vzgoje, da vse otroke vzgajamo na isti način. Jaz vztrajam pri "stari šoli" in fantom pustim, naj bodo fantje. Pobalini. Mulci. In, zanimivo, nobeden od njih nima slabšalnega odnosa do punc in žensk. Jih spoštujejo in cenijo. Ampak zavedajo se pa, da oni so pa drugačni. In to je največji problem enakovrednosti: zavedati se, da smo moški drugačni od žensk in da so ženske drugačne od moških. Ne, da je kdo slabši od drugega, ampak drugačen. Pri nas pa se že od vrtca naprej vzgaja vse enako in še več: bolj živahnim fantom se daje mirne punce za zgled. Torej se jim da jasno vedeti, da od njih pričakujemo, da bodo bolj ženstveni. In če jih tako vzgajamo, kako pa bo drugače kot da ne znajo niti žarnice zamenjati? Kje se bodo pa tega naučili? Doma? Če slučajno na CSD zvedo, da meni otroci pomagajo čistiti hlev, bo takoj prišla komisija, da gre za izkoriščanje otrok... Dokler ni polnoleten, fant po zakonu ne sme delati nič. Potem se pa poroči in naj kar naenkrat zna pleskat, popravljat pralni stroj, čistiti dimnik,... Ne gre tako. Nismo enaki in že od rojstva je potrebno tako vzgajati. Vsak naj dela svoje, in ko se postavi skupaj, je celota.
@@@kajpajazvem | danes ob 19:26 |  13 .10. 2018 ob  20: 11
Eh dej no...primitivec, kaj ce tip ne zna popravit pralnega stroja je gey? Kaj pa ce je pravi mojster je macho? Kaj pa ce je tudi mojster gey??? A je to pomembno, ce je gey?
In ne vemo vsi vsega...tudi ti ne! Tako kot moja zena ne zna sivat je lejzbika? Ji bom povedal...
Eni pa ste res se vedno v srednjem veku.
Se strinjam z @kajpajazvem | danes ob 19:09, rodi pa se bomo pogovarjali o teh fizicnih omejitvah, ki si jih omenu - mesat beton, vozit kariolo, sekat drva...to je fizicna prednost spola...
pogled v prihodnost |  13 .10. 2018 ob  20: 09
a zdej še na wc ne bom znala več...bom preprosto zalutala kar na moškega, ko bom videla hlače, ali pa en starejši gospod se bo motovilil po ženskem wc-...kaj se to pravi ta supemanski plšč? še nikoli mi ni padlo razmišljat kaj pomeni krilo, in kaj hlače na wc... čupci novodobni,,ki izumljajo bedarije!
@@kajpajazvem |  13 .10. 2018 ob  19: 26
Nismo mi krivi ce si našla “moškega” ki si puli obrvi in depilira noge!
Sam imam doma isto dela kot moja žena! Od vzdrževanja bajte do ukvarjanja z otroci!
To da ti tip klice malarja in pleskarja pa se pozanimaj da ni gay? Ali pa kot pravim niso vsi “moški” moški!
Danes je žalostno kar gledam po cesti..enostavno rečeno moške pi..e!
@kajpajazvem |  13 .10. 2018 ob  19: 02
običajno je to mišljeno tako da ženska hodi v službo, kjer je plačana za isto delo kot moški manj, in ko pride domov in še eno službo.. družino. kuhanje, pranje, likanje, pospravljanje, sesanje, otroci, mož, računi. mož pa ima službo in hobije. no, eni niti žarnice ne zamenjajo. za pleskanje se pokliče malarja, za pralni stroj serviserja, za dimnik dimnikarja, za avto mehanika.. itd.. potemtakem lahko za pranje kličemo perico, za kuhanje kuharico, za šivanje šiviljo, za likanje likarco, za otroke varuško... tako nekako je mišljeno. tako da ženska ki se drži kuhinje in otrok vsebuje vse zgoraj našteto. si pa res skoraj ženski enakovreden če vse to počneš, samo še roditi moraš.
KAJPAJAZVEM |  13 .10. 2018 ob  17: 01
15
Tudi jaz sem borec za enakopravnost žensk, pa žena noče biti enakopravna. Ampak jaz se še vedno borim, da bi ona, tako kot jaz, se pravi povsem enakopravno, cepila drva, kosila travnik, kidala gnoj, mešala beton v mešalcu, vozila kariole peska, gnoja, betona,..., čistila dimnik in peč in tako naprej. Ampak ona noče biti enakopravna in se drži kuhinje in otrok. Enostavno noče biti napredna. Kaj pa jaz vem, zakaj?

Mislim, da se s to enakopravnostjo ukvarjajo predvsem tisti, ki imajo preveč časa...